Sportovní rybolov Sedlo


Rybník o velikosti 1,8 ha, se nachází při cestě ze Soběkur směr Dnešice (okres Plzeň-jih). Rybník je z větší části obklopen smrkovým porostem, který dotváří tu pravou atmosféru nádherného rybolovu a relaxace.
Jsou zde vysazeny zástupci většiny našich oblíbených ryb (kapr 2 až 13kg, amur, lín, okoun, candát, štika,jeseter, koi kapr, bílá ryba.)

Nabízíme lov chyť a pusť dle stanov řádu SEDLO. Je to levnější forma rybolovu u nás a nachytano.czvýhoda již na jaře a poté na podzim chytat nonstop...
Případně vám nabídneme rybolov na míru. To znamená že přizpůsobíme podmínky vyhovující vám, zajistíme lovná místa pro celé skupiny, uspořádáme soukromé rybářské závody, zajistíme rauty, popřípadě ubytování v nedalekém penzionu nebo ve vlastních stanech. Funguje i odprodej ulovených ryb, cena dle domluvy se správcem. Neváhejte se zeptat, jsme schopni pro vás připravit vše, co je v našich možnostech.

Prioritou je spokojenost lovících. Chceme abyste se v našem sportovním revíru cítili co nejlépe a dosáhli co největších a nejhezčích rybářských zážitků a pokud možno i úlovků. To vše vám hodláme dopřát, pokud vy nám dopřejete to, že se k rybám a přírodě zde budete chovat ohleduplně.!! Potom už nic nebrání tomu, prožít zde nádherné chvíle. Jsme připraveni poradit a ukázat vám vše co budete potřebovat. Nebojte se zeptat!! V případě zájmu dodáme menší rybářské potřeby, krmení i nástrahy a v letní víkendové dny, jsme schopni připravit i nějaké to občerstvení.

Rybářský řád platný pro sportovní revír Sedlo  

 Je zejména zakázáno !!!

-rozdělávání ohňů mimo vyhrazená ohniště

-řezání vidliček z rostoucích stromů

-parkování jinde než na vyhrazeném parkovišti !!!

-používat za nástrahy krve, škrkavek,mlékárenských kalů a veškerých chráněných živočichů, včetně jejich vývojových stádií

-vnadit krví, masem a směsmi z masa, mlékárenskými kaly, škrkavkami, jakož i všemi živočichy chráněnými zákonem včetně jejich vývojových stádií

-Zákaz použití montáže na pevno! Nutné použití pouze takové montáže, kdy po utržení rybě v tlamce zůstane pouze háček!!

-Zákaz používání k lovu lodě a jiných plavidel a to i k zavážení návnad.

-Zákaz chytání z hráze rybníka a protější strany (u přítoku) !! (místa pro lov budou vyznačena)Chytá se pouze z pravé strany rybníka směrem od hráze!!!

-Není potřeba rybářský lístek k lovu na tomto revíru

-Lovící je povinen při každém lovu používat podložku pod ryby!

-Ryby po ulovení, případném vážení , měření a focení, je nutno co nejrychleji pustit zpět do vody.

-Mládež do 15.let může lovit pouze na  jeden prut (udici) a to za polovinu korun co dospělí.

 -Lov povolen na dva pruty (udice) s jedním návazcem a jedním háčkem (bez i s nachytano.czprotihrotem)

-Lov povolen na položenou a plavanou. Vláčení a jiné praktiky lovu pouze po domluvě se správcem revíru!

-Lov nástražních rybek, které nemají stanovenou nejmenší povolenou délku a nejsou chráněny  jinými předpisy, může být prováděn do čeřínku o  rozměru sítě 1x1 metr. Živé, či mrtvé rybky lze také objednat u správce , při rezervaci lovu.

 
-Lovící je povinen se podrobit kontrole na vyzvání pracovníků zmocněných provozovatelem revíru a rybářské stráže, a to včetně zavazadel a vozidla. Jakékoliv vážnější porušení výše uvedených zásad bude mít za následek odebrání povolenky a okamžitou ztrátu všech práv k rybolovu v revíru. Při usmrcení  ryb nebo krádeži ryb, bude přivolána policie.

Doby hájení jednotlivých druhů ryb:

1.ledna – 15.června: – candát obecný,štika obecná, sumec velký

-Rybář je povinen se u vody  nechovat hlučně. Po každém ukončení lovu je povinen uklidit si po sobě okolí a odpadky odnést do příslušných košů. Rybáři jsou povini obsazovat pouze lovná místa k tomu určená anebo minimálně 3 metry od sebe s tím, že neporuší přírodu a nepolámou větve stromů.

 -Po vypršení termínu povolení k lovu, odevzdá rybář povolenku k rybolovu na dané místo na hrázi nebo správci revíru a to neprodleně po ukončení lovu.

-Přenocování u vody v bivaku či ve stanu povoleno, gril povolen. Stanoviště musí být v noci osvětleno alespoň minimálním světlem.

Rybář si žádnou z ušlechtilých ryb  nesmí ponechat a rybu nesmí ani přechovávat ve vezírku nebo jiných nádobách.!!

POZOR!!

Při fotografování s rybou je nutno rybu držet maximálně 50 cm nad zemí tak, aby při vyklouznutí ryba upadla na podložku, která musí být při fotografování pod rybou. Fotografování s rybou zbytečně na břehu neprodlužujte a snažte se rybu co nejdříve vrátit vodě. Při fotografování rybu polévejte vodou tak, aby její tělo neoschlo. Rybu pokládejte vždy celým tělem na mokrou podložku.

Doba lovu:   prosinec, leden, únor:  od 7.00   do  19.00 hod.

                      říjen,listopad,březen:  od 6.00   do  21.00 hod.

                     duben, květen, červen, červenec, srpen,září:   lov povolen non-stop!          

 
Ceny povolenek:

12hod.:150Kč  
1 den: 300Kč  
Víkend: 500Kč  
Týden:  1000Kč      
Mládež do 15. let vždy polovic.

 
Stanování a parkování je samozřejmě zdarma.

 - Po domluvě se správcem, možnost zařídit občerstvení(prodejní kiosek) a prodej ryb.potřeb včetně krmení a návnad na ryby. 

-Za děti a mládež zodpovídají rodiče.  Provozovatel není zodpovědný za ztráty, ujmy na zdraví a majetku. Každý se chová v souladu se slušným chováním na lovu ryb a ohleduplností k ostatním.

-Petrův zdar!  Přeji krásné zážitky při lovu ryb a pobytu v přírodě. Jakékoliv nejasnosti a rezervace rybolovu, vám pomohu vyřešit na tel. č.:608762332  P.Forster
nachytano.cz
Pozor! Příjezdová cesta vede po louce při potoce, proto se držte vyježděné cesty.  Za mokrého počasí se může stát, že příjezdová cesta bude nepřístupná, v tom případě zaparkujte na okraji louky a odtud pěšky.
 
Oprávněné osoby ke kontrole povolenek: Luboš Kuneš, P. Forster, členové mysliveckého sdružení, policie. – Prosím na vyzvání těchto osob, se prokažte platnou povolenkou!!

Kontakt:

Petr Forster
Dnešice 81
Dnešice
33443

Telefon: 692 608762332
Email: petrfeli@seznam.cz
Web: https://sportovni-rybolov-sedlo.webnode.cz/


Pokud jste na jmenovaném revíru byli rybařit, prosím o komentář, jak jste byli spokojeni. Pomůže to dalším rybářům při výběru revíru.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 7

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze