Rybník Nový - Staré Splavy

Rekreační středisko Staré Splavy leží při silnici spojující Mladou Boleslav a Českou Lípu, nachytano.cz70 km severně od PRAHY. Pokud odbočíte do Starých Splavů a dáte se  první odbočkou vlevo (před závorami) dovedou vás ukazatele přímo k rybníku, který má rozlohu 2,5 ha s hloubkou 1-3 metry. Jedná se o výborně zarybněný  revír, kde jsou ryby během roku několikrát dosazovány. Kromě lososovitých jsou zde všechny druhy ryb.

Rybník nebyl 18 let loven, proto úlovky kapitálních ryb zde nejsou vzácností. Chytat může každý, povolenky lze zakoupit přímo u rybníka, popřípadě lze zapůjčit  kompletní vybavení k rybolovu.

Rybí obsádka

Jako rarita v ČR je zde chován severoamerický druh kaprovité ryby s názvem „Bufalo“ Jedná se o neobyčejně bojovnou stříbro-modrou rybu. Je zde chován, kapr KOY, který je hájený. Jedná se o zlatou a oranžovou formu.
Hlavní zásadou na rybníku „Nový“ je slušné zacházení s rybou – podběrák, pean, poduška nebo jiná podložka a samozřejmě pořádek na stanovišti.

Doba denního lovunachytano.cz

Duben – Říjen: 7 – 18 hod

Noční lov

18 – 23 hod – 130 Kč
19 – 07 hod – 200 Kč
24 hod non-stop – 250 Kč
V letních měsících je možno chytat non-stop 24 hodin denně, nebo jen v noci.

Ceny povolenek

1 hodina –  40 Kč
2 hodiny – 60 Kč
1/2 den – 80 Kč
rozumí se polovina času, denního lovu.
1 den –  140 Kč
1 týden – 500 Kč denní lov

Sezónní povolenka – 1500 Kč.

Povolenka platí pro 1 osobu a 2 pruty.
Děti s jedním prutem polovina ceny.
K povolence není třeba rybářský lístek, chytat může každý.

Rybářský řád

Hlavní zásadou na rybníku „Nový“ je slušné zacházení s rybou – podběrák, pean, poduška nebo jiná podložka a samozřejmě pořádek na stanovišti.

1. Zde vydaná povolenka platí pro jednu osobu a dva pruty, další osoby nemohou s pruty manipulovat. Děti do 15 let mohou rybařit na 1 prut za polovinu ceny.
2. Rybu, kterou si chcete ponechat, je třeba bez prodlení přinést zvážit a zaplatit. Poté je možno si rybu ponechat ve vezírku.
3. Vylovenou rybu dávejte vždy na podložku, ryba se musí během vyproštění háčku polévat. Podložku je možné si bezplatně zapůjčit u obsluhy.
4. Zbytky krmení (chleba, rohlíky, směsi apod.), neházejte do odpadkových pytlů, odevzdejte je při odchodu u obsluhy. Stejně tak uhlí z grilů.
5. Volný oheň je možno rozdělat pouze na vyhrazeném místě.
6. Veškeré plastové obaly je nutno před vyhozením sešlápnout.
nachytano.cz7. Na stanovišti udržujte pořádek, všechny odpadky, včetně nedopalků od cigaret dávejte do odpadních pytlů.
8. Parkování je povoleno pouze na vybraných místech (parkoviště a okolí přístřešků). Stanování po dohodě s obsluhou.
9. Dravce je možno lovit jen na zde ulovené nástražní rybky nebo na přívlač. Dravci se nevracejí do vody, je možno je odkoupit nebo odevzdat u obsluhy.
10. CELOROČNĚ HÁJENÉ RYBY - JESETER A BUFALO, BEZ PRODLENÍ PUSTIT ZPĚT DO VODY!!!
11. Na rybníku "Nový" platí zákaz používání pletené šňůry a takzvané SRKAČKY. Krmítka musí být průběžná s jedním návazcem.
12. Ponechání prutů bez dozoru "spánek, odchod ze stanoviště" ZAKÁZÁNO! Každý rybář je odpovědný za své vlastní pruty.
13. WC používejte výhradně v táboře INTERGAST nebo WC TOITOI, klíče jsou u obsluhy. Neznečišťujte okolí stanoviště, obzvláště hrubý přestupek je vykonávání

potřeby v blízkosti rekreačních chat za cestou!!!
14. Při porušení bodů 9 - 13 si vedení sportovního rybolovu na rybníku "Nový", vyhrazuje právo na odebrání povolenky a ukončení lovu bez náhrady.nachytano.cz


Kontakt

Informace pro rybolov:

+420 602 229 169 - Karel Samek

informace ubytování:

+420 602 427 488 - P. Nemrava

Webové stránky: https://www.rybniknovy.cz




Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 4

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze