Úprava burských oříšků na nástrahu podle Karla Nikla

Burské oříšky nasypeme do kbelíku a zalejeme vodou tak, aby byly všechny úplně pod hladinou.
Je potřeba je máčet alespoň čtyři až pět dní. Pokud chcete burské oříšky zatraktivnit pro lov, přidáme melasu v množství 100ml na kilo oříšků, nebo NHDC v množství 5ml na kilo oříšků.
Velice důležité je dát si pozor na kvalitu buráků a v žádném případě nesmíme použít oříšky, jejíchž cena je nižší, než dvacet korun za kilogram.
Tyto ořechy většinou bývají vyřazeny z potravinářského využití, jelikož jejich kvalita je značně špatná a většinou obsahují plísně. Taková to nástraha by mohla kapry značně zdravotně poškodit.
Při dlouhodobějším přijímání takovéto potravy může nastat poškození jater a dalších vnitřních orgánů.
Proto vždy dbejte na kvalitu nástrah a zdraví ryb, před ušetřenou korunou.
Pokud se Vám článek líbil, podpořte ho prosím svým laikem, případně ohodnoťte hvězdičkou. Uvítáme především komentáře k rozvinutí diskuzí s vašimi názory a zkušenostmi k danému tématu. Registrace k psaní komentářů není nutná.