Borovinský rybník


Borovinský rybník byl vybudován v osmdesátých letech 19. století. Rybník má rozlohu 4,2 ha a byl vytvořen na toku Stařečského potoka. Vzhledem k tomu má zajištěn výborný přítok a ani v létě zatím nehrozí, že by zde voda měla málo kyslíku, popř. hladina klesala a tím by byl omezen rybolov, či možnost krmení.
nachytano.cz
„Boroviňák” se nachází na okraji Třebíče a nově nabízí 7 chytacích mol ( z toho 5 až pro 2 rybáře) a až 9 chytacích míst na břehu. Kde se jedná o jedno chytací místo přímo u hráze, kam se bez problémů vejdou 2 rybáři a poté tzv. louku, která se nachází v horní části rybníka u přítoku, z jedné strany se vejde až 5 rybářů a z druhé 1-2 rybáři. Tyto místa jsou vhodná buď pro krátkodobý rybolov nebo v případě rezervace pro 2 bivaky.

Rybník je bohatě zarybněn kapry a amury. Při kontrolním odlovu, který se konal na podzim roku 2018 bylo zpět puštěno 730 kaprů, z toho bylo minimálně 300 kaprů z kategorie 70+ a dalších cca 150 kaprů z kategorie 80+. Největší kapři atakují hranici 15kg, nejtěžší kapr měl při odlovu naváženo 15,90kg. Nemáme zde zatím žádné kapry vyšší váhové kategorie než výše uvedené, vzhledem k tomu, že tito kapři do těchto rozměrů vyrostli ve zdejších podmínkách a díky pravidelnému krmení. V tomto nastaveném trendu chceme dále pokračovat a jednoho dne i nějaký z těchto krásných kaprů přesáhne magickou hranici 20kg. Dále v rybníku máme 104 krásných a bojovných amurů v rozmezí 80-120cm, plavou nám tu také 3 jeseteři kolem 1 metru, 5 tolstolobiků přesahující váhu 30kg a pár krásných línů. Nemůže chybět candát, okoun a štika a jistě i nějaký sumeček. Ale lov dravců na naší vodě není povolen.

nachytano.cz
Lovná místa


Na rybníku je k dispozici 7 chytacích mol ( 5 z nich je pro 1-2 rybáře, další 2 jsou pouze pro jednoho rybáře). Mola jsou postavena tak, že pokud nejde postavit bivak v lese za molem, což je možné pouze na chytacích místech 5 a 6, tak lze bivak či brolly postavit přímo na molu. Dále je k dispozici jedno místo přímo u hráze, kde se chytá přímo ze břehu, vejdou se na něj bez problémů 2 rybáři. Toto místo je vhodné i pro rybáře, kteří by chtěli chytat z obytného auta či karavanu, lze postavit přímo k místu.

Mimo to nabízíme ještě možnost chytání tzv. “Na louce” , kde se vejde z jedné strany až 5 rybářů a z druhé strany až 2 rybáři, na tomto místě je možné chytat metodou feeder, methodfeeder či na plavanou.

1. Je to místo přímo u hráze, pouze na tomto místě je možné přistavit karavan či obytný vůz a přespávat v něm. Bez problémů se zde vejdou dva rybáři chytající na 3 pruty. Je nutno brát v potaz, že jste přímo u místa, kde budou parkovat ostatní rybáři, stejně tak, i po hrázi občas může projet auto. V šířce cca 3m vede pevná cesta postupně se snižující do hloubky 4m. Po levé straně je však hloubka ihned u břehu cca 3-3,5m. Hrana cesty je tvořena z betonových částic obsahující roxory. Pozor při zdolávání ryb na tuto hranu.

2. Toto místo je tvořeno pouze molem o rozměru 4x3m, je vytvořeno pro jednoho rybáře, který může klidně chytat až na 4 pruty. Zde je nutno mít menší bivak nebo brolíčko a počítat s tím, že veškeré bivakování probíhá pouze na mole, ke kterému vedou dřevěné schody z lesní cesty. Hloubka u mola je zhruba 1,80m a v korytě, které je přibližně 60m od břehu cca 3 metry.

3. Místo 3 je tvořeno také pouze dřevěným molem o rozměrech 7x4m, na které se vejdou bez problémů 2 rybáři, kteří mohou chytat dohromady až na 6 prutů. Zde je nutno mít s sebou jeden větší bivak nebo 2 brolíčka a počítat s tím, že veškeré bivakování probíhá pouze na mole, ke kterému vedou dřevěné schody z lesní cesty. Hloubka u mola je zhruba 1,80m a v korytě, které je přibližně 60m od břehu cca 3 metry.
 
4. Místo 4 je téměř totožné jako místo 3 a je tvořeno také pouze dřevěným molem o rozměrech 7x4m, na které se vejdou bez problémů 2 rybáři, kteří mohou chytat dohromady až na 6 prutů. Zde je nutno mít s sebou jeden větší bivak nebo 2 brolíčka a počítat s tím, že veškeré bivakování probíhá pouze na mole, ke kterému vedou dřevěné schody z lesní cesty. Hloubka u mola je zhruba 1,80m a v korytě, které je přibližně 60m od břehu cca 3 metry.

5. Na tomto místě si bez problémů a krásně zachytají 2 rybáři klidně na 6 prutů, molo je přípraveno pouze pro stojany a podložky. Samotné bivakovaní probíhá na cestě, která vede přímo až k místu. Hloubka je u mola cca 80cm a postupně se zvyšuje až do hloubky kolem 3 metrů v korytě, které je zhruba 60m od břehu.

6. Na tomto místě si bez problémů zachytají 2 rybáři, lépe ovšem jen na 4 pruty. Molo je přípraveno pouze pro stojany a podložky. Samotné bivakovaní probíhá v prostoru za molem. Zde je nutno brát v potaz, že nad místem vedou dráty na wakebord a tudíž zde může mít někdo problém s nahazovaním. Já sám zde bez problémů háži s pruty 3,66m, ale pokud někdo háže větší kopce, tak si doporučuji vzít s sebou radši kratší pruty. Ideální je zde chytání do půlky nachytano.czkvětna a pak od října. V mezidobí je po levé straně sektoru otáčecí bojka pro wakebord. Ale chytat se zde dá i v letních měsících, ale pak již pouze pro jednoho rybáře a spíše blíže u břehu. Hloubka je na 30m kolem 2 metrů a ve vzdálenosti zhruba 60m od břehu vede také koryto potoka s hloubkou kolem 3 metrů.

7. Toto místo je ideální pro jednoho rybáře, který ovšem může chytat až na 4 pruty. Samotné bivakovaní probíhá hned u vody na trávě. Zde je nutno brát v potaz, že cca 80m před místem jsou bojky pro letní ukotvení skokánku. Ideální je zde chytání do půlky května a pak od října. V mezidobí jsou zde umístěny otáčecí bojky pro wakebord. Takže chytání je možné, pouze v případě, že wakebord nejezdí a to stejně jen v úplné blízkosti břehu. Hloubka je na 30 m kolem 2 metrů a ve vzdálenosti zhruba 60m od břehu vede také koryto potoka s hloubkou kolem 3 metrů.

8. Místo 8 je tvořeno pouze dřevěným molem o rozměrech 7x4m, na které se vejdou bez problémů 2 rybáři, kteří mohou chytat dohromady až na 6 prutů. Zde je nutno mít s sebou jeden větší bivak nebo 2 brolíčka a počítat s tím, že veškeré bivakování probíhá pouze na mole, ke kterému vede cesta od silnice. Zde je nutno brát v potaz, že cca 80 m před místem jsou bojky pro letní ukotvení skokánku. Na molech číslo 8 a 9 je potřeba počítat s tím, že jsou umístěny pod silnicí, proto je nutno očekávat mírný provoz aut po této silnici. Hloubka u mola je 60-80 cm a koryto je vzdáleno 50 m od břehu, kde je hloubka cca 2,8-3 metry.

9. Místo 9 je tvořeno pouze dřevěným molem o rozměrech 7x4m, na které se vejdou bez problémů 2 rybáři, kteří mohou chytat dohromady až na 6 prutů. Zde je nutno mít s sebou jeden větší bivak nebo 2 brolíčka a počítat s tím, že veškeré bivakování probíhá pouze na mole, ke kterému vedou dřevěné schody. Na molech číslo 8 a 9 je potřeba počítat s tím, že jsou umístěny pod silnicí, proto je nutno očekávat mírný provoz aut po teto silnici.Hloubka u mola je 60-80 cm a koryto je vzdáleno 50 m od břehu, kde je hloubka cca 2,8-3 metry.

10. Louka se skládá ze dvou částí-jednak pod lesem, tam se bez problémů vejde až 5 rybářů chytající na 2 pruty, bivakovaní probíhá přímo na louce u vody a druhá část tzv. U boudy, kam se bez problémů vejdou 2 rybáři chytající každý na 2 pruty, také zde probíhá bivakování přímo na louce u vody. Na louce je povoleno chytání také metodou feeder, methodfeeder a plavaná. Hloubka u břehu je kolem 60cm a zhruba 40m od přepadové hráze se sbíhají 2 koryta ve vzdálenosti 50 m.

Ceny povolenek

DENNÍ
2 pruty nonstop chyť a pusť - 300Kč
chytání 24 hodin od 8:00 do 8:00

VÍKENDOVÁ
2 pruty nonstop chyť a pusť - 700Kč
chytání 54 hodin od pátku 12:00 do neděle 18:00

TÝDENNÍ
2 pruty nonstop chyť a pusť - 1 800Kč
chytání 168 hodin nástup dle dohody

Příplatek za další prut (mimo roční povolenku): 100,- Kč za prut / den (24 hodin)

ROČNÍ
2 pruty nonstop chyť a pusť - 5 000Kč
celoroční chytání
od 1. 1. do 31. 12
Chytání na 3 pruty 6000Kč / rok
Chytání na 4 pruty 7000Kč / rok  

DĚTSKÁ ZDARMA
chytání na 1 prut, děti do 15 let, doprovod osoby s platnou povolenkou

Kontakt

Carpsonbaits s.r.o.

Kaštanová 1170, Třebíč 674 01
IČ: 07606664
DIČ: CZ 07606664
Tel. +420 739 671 500
E-mail: info@borovinak.cz
Web-https://borovinak.cz/
GPS: 49.204340, 15.847563

Pokud jste na jmenovaném revíru byli rybařit, prosím o komentář, jak jste byli spokojeni. Pomůže to dalším rybářům při výběru revíru.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze