Spro Addiction Shad Special 218 en Addiction Micro Cast 10.000


Série prutů Addiction nabízí širokou škálu prutů pro lehkou přívlač na dravce, od ultra lehkého blanku pro mikro nástrahy až k těžšímu prutu na středně velké shady. Během několika posledních měsíců jsem intenzivně používal Shad Special 218 v kombinaci s navijákem Addiction Micro Cast velikosti 20.

nachytano.cz
Dvoudílný Addiction Shad Special je carbonový prut délky 2,18m s vrhací zátěží 9-38g. Prut neváží více,než 92g, což mohu nazývat ultralehkým náčiním. Blank je skvěle zpracován se speciálními SiC chromovanými očky, děleným sedlem navijáku a malou rukojetí z tvrdé EVA.

Naviják Addiction má 9 kuličkových ložisek, převod 6,0:1 a hmotnost 266g. Je dodáván s mělkou aluminiovou cívkou s dostatečnou kapacitou. Navinul jsem 150m 0,12mm splétané šňůry. Rolnička má titanové pokrytí bránící přeříznutí pletenky. Aluminiový překlapěč má extra velký průměr pro větší pevnost a robustnost.

Pro svou nízkou hmotnost bude vyhovovat příznivcům Urban fishingu, ale věřím, že to je univerzální set. Jak z lodi, tak ze břehu nahazuje skvěle. Prut Vám padne skvěle do rukou a dobře se s ním chytá. Je výborný pro nahazování lehkých wobblerů, rotaček a shadů do 15cm. Co se jigových hlav týče, nepoužíval bych těžší, než 21g. S těžšími se špička prutu až moc ohybá. To samé platí pro tvrdé nástrahy.

Špička je celkem citlivá a nabízí skvělou registraci záběru. Při zdolávání ryby se prut pěkně prohne, takže i boj s malou rybou je potěšením. Blank i tak nabízí dostatečnou rezervu pro zdolávání velké ryby. Prut je skvělý i na vertikální rybolov ze břehu. Párkrát jsem měl možnost takto chytat, potřebujete pouze silněji zaseknout háček kvůli o něco lehčí špičkové akci.

Při nahazování jde vlasec snadno z cívky, což zajišťuje delší a přesnější hody. Můžete precizně nastavit brzdu a pracuje velmi přesně. Vlasec jde hladce ven z cívky, a rybář si tak může s rybou hrát a zdolat jí bezpečně. Používal jsem velikost 20, ale snadno by šla použít i 10. I ta pracuje se Shad Special prutem perfektně a ušetříte dalších 50g celkové hmotnosti.

Skvělá kombinace pro rybolov s lehčími nástrahami ze břehu či lodi. Nízká hmotnost a vysoká citlivost setu zajišťuje potěšení z rybolovu, které potěší mnoho dravcařů. Stejně tak i mně!

První dojem z prutů Addiction Micro Game bezesporu zní: ‘Ultra-tenké a ultra-lehké’. Tyto pruty jsou navrženy pro příznivce městského rybolovu. Mají unikátní úpravu a speciální chromovaná očka pro nahazování na velké vzdálenosti, speciální dělené sedlo navijáku pro větší citlivost prutu, a malou tvrdou EVA rukojeť ke snížení hmotnosti na minimum. Celkově je prut lehký a dobře vypadá…nachytano.cz

Tato série nabízí škálu různých akcí jak pro jemné techniky dropshotu, hladinový rybolov s malými poppery, tak pro nahazování středně velkých shadů.

Addiction Micro Jig & Dropshot 180
Krátký měkký dvoudílný prut pro dropshot či nahazování malých shadů a mini jigů.

Addiction Micro Bait Special 198
Lehký dvoudílný prut pro mikro nástrahy, wobblery, rotačky a plandavky.

Addiction Micro Crank 198
Rychlý a lehký dvoudílný přívlačový prut pro nahazování malých plugů.

Addiction Crank & Pop 198
Rychlý přívlačový prut pro cranky a hladinové nástrahy.

Addiction Micro Bait Game 218
Speciální dvoudílný přívlačový prut pro přesné nahazování malých a lehkých tvrdých a měkkých nástrah.

Addiction Shad Special 218
Lehký přívlačový prut s univerzální délkou a mírně těžší akcí pro nahazování a rybolov s většímí nástrahami či těžšími jigy a shady.

Addiction Crank Performance 240
O něco delší citlivější dvoudílný přívlačový prut pro lehčí nástrahy.

Addiction Hardbait & Shad Performance 240
Prut pro větší měkké i tvrdé nástrahy nabízí dostatek tuhosti pro zdolávání i větších ryb.

Jöran van Ingen

nachytano.cznachytano.cz


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze