Vařená štika s máslem

Suroviny:

-1,5 kg štiky-
-25 dkg kořenové zeleniny-
-1 lžíce octa-
-6 zrnek celého pepře-
-6 zrnek nového koření-
-1 celý muškátový oříšek-
-1 bobkový list-
-sůl-
-máslo-
-petrželová nať-
-citron-

Postup:

Do nádoby, v níž budeme rybu vařit, vlijeme velikosti ryby přiměřené množství vody, přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, ocet a koření. Povaříme prudce asi 20 minut a potom do vařícího roztoku vložíme očištěnou, osolenou rybu, zabalenou do gázy. Zakryjeme nádobu a vaříme mírným varem 25 minut. Uvařenou rybu vyjmeme jemně z nádoby, uložíme na nahřátou mísu, a pokapeme rozehřátým máslem. Ozdobíme plátky citronu a petrželovou natí. Podáváme s různými přílohami a dochucujícími omáčkami.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze