Vařená ryba - treska

Dietně a přesto skvěle připravená ryba - pouhým vařením.

Suroviny:

-cibule 1/2 ks-
-citronová kůra 2 lžíce-
-treska 1 ks-
-celý bílý pepř 4 - 5 kuliček-
-voda 6 dl-
-bobkový list 1 ks-
-sůl 1 lžička-
-kopr 1 snítka-

Postup:

Vodu nalijeme do hrnce a přidáme koření, cibuli, kopr i citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu a několik minut povaříme.
Ryba by měla být kolem 1kilogramu. Pokud je třeba, rybu vykucháme a zbavíme šupin. Jestliže to není třeba, pouze rybu důkladně omyjeme pod studenou vodou. Připravenou rybu zbavíme hlavy, ocasu a ploutví a nakrájíme ji na podkovy.
Připravené plátky ryby vložíme do hrnce s kořením, přikryjeme poklicí a zmírníme plamen. Na mírném plameni vaříme rybu pouze několik minut, ale záleží na tloušťce podkov. Obvykle se vaří 5 - 8 minut.
Vařenou rybu opatrně vyjmeme a ihned podáváme



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze