Vánoční rybí pudink

Suroviny:

-500g masa ze sladkovodních ryb-
-kmín-
-5 vajec-
-100g másla-
-50g krupice-
-sůl-
-pepř-
-strouhaná citronová kůra-

Postup:

Rybí maso udusíme s trochou utlučeného kmínu na másle. Zbavíme ho kůží a kostí, umeleme a dobře promícháme s 5 žloutky, máslem, krupicí, solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou. Nakonec vmícháme sníh z 5 bílků,hmotu vložíme do vymazané pudinkové formy (nebo patentní zavařovací láhve) a 2 hodiny vaříme v páře. Hotový pudink vyklopíme a poléváme omáčkou připravenou ze silného rybího vývaru zahuštěného máslovou jíškou a syrovým žloutkem.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze