Šumavský pstruh
Suroviny:
-4 pstruzi
-sůl
-paprika
-10 žampionů
-koriandr (nebo petrželka)
-hl. mouka na posypání ryb
-200g másla
-citron.
Postup:
Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí nebo jehlicí. Naplněné pstruhy poprášíme moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na horkém roštu si ¼ hodiny. Velké pstruhy pečeme déle. Ryby můžeme peci i v troubě na pekáči s trochou oleje a másla. Pečme po obou stranách dozlatova.
-4 pstruzi
-sůl
-paprika
-10 žampionů
-koriandr (nebo petrželka)
-hl. mouka na posypání ryb
-200g másla
-citron.
Postup:
Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně je osolíme, přidáme nasekaný koriandr nebo petrželku a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Můžeme je spíchnout špejlí nebo jehlicí. Naplněné pstruhy poprášíme moukou a za stálého potírání rozehřátým máslem je pečeme na horkém roštu si ¼ hodiny. Velké pstruhy pečeme déle. Ryby můžeme peci i v troubě na pekáči s trochou oleje a másla. Pečme po obou stranách dozlatova.