Sny se plní

Rybařina mě provází už od mého dětství.Jako malí kluci jsme běhali se splávkem okolo rybníka a snažili se ulovit nějakého okouna na žížalu, nebo pod jezem tlouště na třešeň. Právě tyto akční souboje zavinili to, že jsem u plavačky poměrně dlouho zůstal. Vždy jsem ale nachytano.cztiše ve skrytu duše, někdy možná i dost nahlas záviděl kaprařům z časopisu, jak velké ryby loví a kolik času mohou trávit u vody. Věděl jsem však, že nemám dostatek času ani financí na to, abych se mohl kaprařině věnovat naplno. Potajnu jsem však doufal, že i mě se jednou povede přelstít nějaký ten mohykán. Dál jsem však chodil se splávkem a chytal kapříky do deseti metrů od břehu na kukuřici a byl vděčný za každý vyhraný souboj.

Občas jsem vytáhl teleskop a zkusil nějakou tu kouli, ale důvěra v kuličky byla snad ještě menší než vůle a proto vždy velice brzo teleskop vystřídal feeder nebo krátkej přívlačák, na kterým byl navázanej splávek a už tam letěla kukuřice nebo tygří ořech.

Najednou přišel zvrat, přes metr dlouhý Amur si zobnul samotného zrnka tygřáku, který se houpal na gumovém přívěsu pod háčkem a vymotal mi kompletně cívku na malinkém Shakespearu. Nezastavitelné Torpédo samozřejmě svůj souboj vyhrálo a mě v tu chvíli došlo, že to je ono.

Chci lovit velké ryby a na tygřák se mi to povézt může, ale já potřebuju selektovat za krátký časový úsek, stále si nemohu dovolit odjet na deset dní k vodě, zakrmit a čekat. Jako většina z nás (myšleno postižení kaprařinou) projíždím články v časopisech, sjíždím internet, hltám videa, koukám na nádherné ryby a přemýšlím, kterou taktiku zvolím, aby byla ta nejúčinější. Dvě nejdůležitější věci které k tomuto lovu potřebuji je lokalizace ryb a kvalitní nástraha. Kde ryba není, tam prostě není záběr.

Stále hledám jakoukoliv známku rybí aktivity, šmejdim očima po vodní hladině a čekám na to šplouchnutí nebo bublinku. Vybrat kvalitní nástrahu za přijatelnou cenu na tak velkém trhu, je docela velký problém, milion druhů, milion příchutí, milion recenzí a která je teda ta nejlepší? Každý řekne něco jiného, protože každý věří v něco jiné a v tom to je! Prostě zkoušet a vybrat něco, čemu budu věřit.

Od kamaráda jsem se dozvěděl, že Petr Pítrs Novotný bude rozjíždět firmu, už koulí a že to na ně fakt dobře jezdí. Nedalo mi to ,Pítrse jsem zkontaktoval a už si domů vezl část jeho sortimentu ze Singleplayer na zkoušku. První úspěchy na sebe nenechali dlouho čekat a já si mohl konečně potěžkat 6 - 9.90kg vážící říční bojovníky z jedné malé řeky.

Yes věřím jim jdu do toho, tyhle koule chci!
Loňský osobák jsem letos pokořil už 6x a to pokaždé jen během odpolední vycházky,já vím 10kg je pro mnohé mávnutí rukou, ale každý jsme nějak začínal a ruku na srdce, kdo z Vás má letos už nějakou rybu nad deset?

Tento bez pár deka 15ti kilový lysec je důkazem toho, že být pečlivý, důkladný a pevně věřit ve své schopnosti a nástrahu se vyplácí. Nic z toho by ale nebylo, kdybych neměl oporu ve své přítelkyni a rodině,která mě vždy podporuje ve věcech, které se rozhodnu dělat.

Marek Mildorf

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 3

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze