Rybičková pomazánka 2

Suroviny:

-1 krabička libovolných sardi­nek (ne v tomatě!)-
-1 lučina (může být i s příchuti)-
-1 ma­lá cibule-
-1 malá majolka (100 g)-
-maličko soli-
-citron na dochucení-

Příprava:

Sardinky vyndáme z krabičky, vykostíme (v břišní části rozkro­jíme podél, vyndáme páteř a dá­me pejskům či kočkám), roz­mačkáme je vidličkou, malou špetičkou je osolíme, pokapeme citronovou šťávou. A volíme ze dvou možností další přípravy.
A. Přidáme lučinu, 2-3 lžíce mléka a řádně rozmícháme. Mažeme na veku i na chleba.
B. Nadrobno nastrouháme či nakrájíme cibuli, dáme do rozte­movaných rybiček a vše promí­cháme s majolkou. Jíme také s vekou, čerstvým chlebem.

Doporučená příloha:

veka, čerstvý chléb, zeleninový salát (využijeme mrazničku).


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze