Rybí škvarky z cejna se zázvorovou okurkou

Na jednu porci potřebujeme:

Asi 200 g cejna (nebo jiné bílé ryby), sůl, hladkou mouku, koření Tandori, ale stačí i sladká nebo pálivá paprika, olivový olej, jarní cibulku.


Příprava:

Cejna očistíme, stáhneme z kůže a částečně ho vykostíme. Maso nakrájíme asi na dvoucentimetrové čtverečky a osolíme ho. V misce promícháme hladkou mouku s kořením a maso obalíme. Na rozpáleném oleji ho poté osmažíme do zlatova. Jako příloha se výborně hodí chléb a „zázvorová okurka“. Na tu potřebujeme salátovou okurku, zázvor, mrkev, petržel, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, cukr a ocet. Zeleninu nakrájíme na malé kousky a nálev připravíme tak, že do vody přidáme trochu octa, soli a cukru. Povaříme ho, přidáme k němu zeleninu, poté okurku a máme hotovo.
 

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 1

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze