Rybí lasagne

Suroviny:

    * 300 g bělomasé ryby
    * sůl
    * pepř
    * 3 velká rajčata
    * 250 g cherry rajčat
    * olej
    * 300 g lasagní
    * 250 g sýra lučina
    * 100 g sýra eidam
    * 1 sklenička kaparů
    * čerstvá bazalka

    Postup:

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rybu omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na širší pruhy.
Rajčata omyjeme, velká nakrájíme na plátky, malá jen přepůlíme. Lučinu rozdrobíme, eidam nastrouháme. Kapary slijeme a propláchneme.
Zapékací nádobu vymažeme olejem. Dno pokryjeme vrstvou lasagní, na ně položíme plátky rajčat, několik proužků ryby, posypeme částí rozdrobeného sýra, přidáme několik kaparů.
Zakryjeme další vrstvou lasagní, kterou opět pokryjeme rajčaty, rybou, sýrem a kapary.
 Na poslední vrstvu položíme přepůlená cherry rajčátka. Nádobu zakryjeme alobalem a dáme péct.
 Po třiceti minutách sejmeme alobal, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou čerstvou bazalkou a necháme dopéct.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze