Rybí klobásy 2
I když tomu skoro nikdo nevěřil, přesto se z ryb dají udělat výborné klobásy. Těch prvních zkušebních pár kilo zmizelo v nevěřících Tomáších přímo bleskově...
Suroviny:
- 9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.)-
- 3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná)-
- česnek-
- sůl-
- pepř-
- 15 g drceného kmínu-
- 10 g majoránky-
- mletá pálivá paprika-
- mletá sladká paprika-
- cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví-
Příprava:
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C 5 hodin.
Suroviny:
- 9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas, apod.)-
- 3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná)-
- česnek-
- sůl-
- pepř-
- 15 g drceného kmínu-
- 10 g majoránky-
- mletá pálivá paprika-
- mletá sladká paprika-
- cca 1/2 l rybího vývaru z hlav, kostí a ploutví-
Příprava:
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky. Bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty, měla by to být hustá kompaktní směs. Necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet a naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90°C 5 hodin.