Rybí karbanátky na zelenině

Suroviny:

-700 g rybího filé-
-4 cibule-
-2 stroužky česneku-
-1 svazek petrželky-
-4 krajíce staršího bílého chleba-
-200 ml vlažného mléka-
-sůl-
-pepř-
-2 vejce-
-700 g bílého zelí-
-2 mrkve-
-2 vodnice-
-8 lžic oleje-
-2 lžíce rajského protlaku-
-1 lžička sušeného tymiánu-

Postup:

Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chléb namočíme do mléka. Promícháme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř, kostičky rybího filé, vymačkaný chléb, vejce a z hmoty vytvarujeme malé karbanátky. Zelí nakrouháme, mrkev a vodnici nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmahneme zbylou cibuli a zeleninu. Přidáme protlak a 100 ml vody, osolíme a okořeníme tymiánem. Karbanátky opékáme asi 5 minut dozlatova, pak je vložíme do omáčky a podáváme.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze