Rybí běloruské krokety
Suroviny:
-600 g sladkovodní ryby-
-100 g veky-
-4 cibule-
-4 lžíce oleje-
-100 g rajčatového protlaku-
-100 ml bílého vína-
-100 ml mléka-
-vejce-
-4 stroužky česneku-
-kopr-
-petrželka-
-sůl-
-pepř-
Postup:
Staženou rybu rozdělíme na kousky, přidáme v mléce namočenou veku, zesklovatělou cibulku, sůl, pepř a dvakrát umeleme. Mleté rybí maso spojíme s vejcem, důkladně rozmícháme a naděláme kuličky o průměru asi 3 cm, obalíme je v mouce a opečeme na oleji. Teplé opečené krokety položíme do kastrolu, zalijeme je rajčatovým protlakem, bílým vínem a posypeme usekanou petrželkou a koprem, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 15 minut. Pak potřeme prolisovaným česnekem. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.
-600 g sladkovodní ryby-
-100 g veky-
-4 cibule-
-4 lžíce oleje-
-100 g rajčatového protlaku-
-100 ml bílého vína-
-100 ml mléka-
-vejce-
-4 stroužky česneku-
-kopr-
-petrželka-
-sůl-
-pepř-
Postup:
Staženou rybu rozdělíme na kousky, přidáme v mléce namočenou veku, zesklovatělou cibulku, sůl, pepř a dvakrát umeleme. Mleté rybí maso spojíme s vejcem, důkladně rozmícháme a naděláme kuličky o průměru asi 3 cm, obalíme je v mouce a opečeme na oleji. Teplé opečené krokety položíme do kastrolu, zalijeme je rajčatovým protlakem, bílým vínem a posypeme usekanou petrželkou a koprem, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 15 minut. Pak potřeme prolisovaným česnekem. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.