Rolovaný pstruh
Suroviny:
-pstruh-
-sůl-
-citrón-
-olej-
-cibule-
-žampiony-
-bílé víno-
-vejce-
-sójová omáčka-
-zelená petrželka-
-hladká mouka-
-strouhaný sýr-
Postup:
Pstruha vykostíme a připravíme si z něj filátko, osolíme, zakapeme citrónem a dáme do lednice odpočinout.
Mezitím na lžíci oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenko nakrájené žampiony, podlijeme je trochou bílého vína nebo vývarem z masoxu a podusíme. Jsou li žampiony už dost měkké, vmícháme do nich vejce, které jsme předem rozšlehali se lžičkou sojové omáčky. Smažíme až vejce ztuhne a nakonec přidáme sekanou zelenou petrželku.
Na pstruží plátky rozetřeme žampionovou náplň, stočíme je do rolády a spíchneme párátkem, aby se nerozmotaly. Obalíme v hladké mouce, vložíme do pekáčku a hned je dáme do rozpálené trouby. Ještě je podlijeme bílým vínem nebo vývarem z masoxu a pečeme asi 10 minut.
Poté vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a ještě 5 minut zapékáme.
-pstruh-
-sůl-
-citrón-
-olej-
-cibule-
-žampiony-
-bílé víno-
-vejce-
-sójová omáčka-
-zelená petrželka-
-hladká mouka-
-strouhaný sýr-
Postup:
Pstruha vykostíme a připravíme si z něj filátko, osolíme, zakapeme citrónem a dáme do lednice odpočinout.
Mezitím na lžíci oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenko nakrájené žampiony, podlijeme je trochou bílého vína nebo vývarem z masoxu a podusíme. Jsou li žampiony už dost měkké, vmícháme do nich vejce, které jsme předem rozšlehali se lžičkou sojové omáčky. Smažíme až vejce ztuhne a nakonec přidáme sekanou zelenou petrželku.
Na pstruží plátky rozetřeme žampionovou náplň, stočíme je do rolády a spíchneme párátkem, aby se nerozmotaly. Obalíme v hladké mouce, vložíme do pekáčku a hned je dáme do rozpálené trouby. Ještě je podlijeme bílým vínem nebo vývarem z masoxu a pečeme asi 10 minut.
Poté vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a ještě 5 minut zapékáme.