Pstruh po mlynářsku s mandlemi.

  Suroviny:

    • 4 menší vykuchaní pstruzi
    • 4 lžičky citronové šťávy
    • sůl
    • 1 hrnek hladké mouky
    • 1 lžička sladké papriky
    • olej
    • 4 lžíce másla
    • hrst mandlových lupínků

    Postup:

Pstruhy omyjeme a dobře osušíme.
 Pokapeme je citronovou šťávou zevnitř i zvenku a osolíme.
 Hladkou mouku promícháme se sladkou paprikou a pstruhy v ní obalíme.
 Na pánvi rozehřejeme olej a pstruhy na něm opečeme 5-7 minut po každé straně.
 Na menší pánvi rozehřejeme máslo a mandlové lupínky na něm dozlatova opečeme.
 Hotové pstruhy přelijeme máslem s mandlemi a podáváme nejlépe s vařenými novými     bramborami a čerstvou nasekanou petrželkou.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze