Pstruh po mlynářsku s mandlemi.
Suroviny:
• 4 menší vykuchaní pstruzi
• 4 lžičky citronové šťávy
• sůl
• 1 hrnek hladké mouky
• 1 lžička sladké papriky
• olej
• 4 lžíce másla
• hrst mandlových lupínků
Postup:
Pstruhy omyjeme a dobře osušíme.
Pokapeme je citronovou šťávou zevnitř i zvenku a osolíme.
Hladkou mouku promícháme se sladkou paprikou a pstruhy v ní obalíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a pstruhy na něm opečeme 5-7 minut po každé straně.
Na menší pánvi rozehřejeme máslo a mandlové lupínky na něm dozlatova opečeme.
Hotové pstruhy přelijeme máslem s mandlemi a podáváme nejlépe s vařenými novými bramborami a čerstvou nasekanou petrželkou.
• 4 menší vykuchaní pstruzi
• 4 lžičky citronové šťávy
• sůl
• 1 hrnek hladké mouky
• 1 lžička sladké papriky
• olej
• 4 lžíce másla
• hrst mandlových lupínků
Postup:
Pstruhy omyjeme a dobře osušíme.
Pokapeme je citronovou šťávou zevnitř i zvenku a osolíme.
Hladkou mouku promícháme se sladkou paprikou a pstruhy v ní obalíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a pstruhy na něm opečeme 5-7 minut po každé straně.
Na menší pánvi rozehřejeme máslo a mandlové lupínky na něm dozlatova opečeme.
Hotové pstruhy přelijeme máslem s mandlemi a podáváme nejlépe s vařenými novými bramborami a čerstvou nasekanou petrželkou.