Pstruh pečený po labužnicku
Suroviny:
-1000g pstruhů-
-sůl-
-hl.mouka-
-olej-
Postup:
Očištěné vykuchané pstruhy opláchneme ve vlažné vodě,potom osolíme a pomoučníme hl.moukou.Takto připravené pstruhy pečeme zvolna na rozehřátém oleji po obouch stranách do měkka.Pečeného pstruha přelijeme omáčkou připravenou po labužnicku.
Omáčka:
-100g kapřího mlíčí-
-sůl-
-50g másla-
-citronová šťáva-
-strerilované žampiony-
-petrželka-
Kapří mlíčí nakrájíme na kousky,osolíme,podusíme na másle s nakrájenými žampióny,pokapeme citronovou šťávou,přidáme petrželku a dusíme asi 10 min.do měkka.Takto připravenou omáčkou přelijeme pečeného pstruha a podáváme se smaženými hranolky.
-1000g pstruhů-
-sůl-
-hl.mouka-
-olej-
Postup:
Očištěné vykuchané pstruhy opláchneme ve vlažné vodě,potom osolíme a pomoučníme hl.moukou.Takto připravené pstruhy pečeme zvolna na rozehřátém oleji po obouch stranách do měkka.Pečeného pstruha přelijeme omáčkou připravenou po labužnicku.
Omáčka:
-100g kapřího mlíčí-
-sůl-
-50g másla-
-citronová šťáva-
-strerilované žampiony-
-petrželka-
Kapří mlíčí nakrájíme na kousky,osolíme,podusíme na másle s nakrájenými žampióny,pokapeme citronovou šťávou,přidáme petrželku a dusíme asi 10 min.do měkka.Takto připravenou omáčkou přelijeme pečeného pstruha a podáváme se smaženými hranolky.