Pstruh na víně se smetanou
Postup
1. Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
2. V kastrůlku svaříme zakysanou smetanu s ryzlinkem.
3. Filety pstruha obalíme v hladké mouce. Poté v pánvi rozehřejeme máslo a olej a rybu opečeme dozlatova.
4. Ušleháme žloutek s 2 lžícemi ryzlinku a smícháme s omáčkou. Vše ještě jednou zahřejeme, ale už nevaříme. Osolíme a opepříme.
5. Rybí filety položíme na talíře, přidáme omáčku a ihned podáváme.
Čas přípravy - 20 minut - 4 porce
Ingredience
8 filetů pstruha
šťáva z 1 citronu
sůl
pepř
200 g zakysané smetany
200 ml ryzlinku
3 lžíce mouky
40 g másla
4 lžíce oleje
4 žloutky
Doporučená příloha - vařené nebo pečené brambory.