Pstruh na víně se smetanou


Postup

1. Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

2. V kastrůlku svaříme zakysanou smetanu s ryzlinkem.

3. Filety pstruha obalíme v hladké mouce. Poté v pánvi rozehřejeme máslo a olej a rybu opečeme dozla­tova.

4. Ušleháme žloutek s 2 lžícemi ryz­linku a smícháme s omáčkou. Vše ještě jednou zahřejeme, ale už nevaří­me. Osolíme a opepříme.

5. Rybí filety položíme na talíře, přidáme omáčku a ihned podáváme.

 Čas přípravy - 20 minut - 4 porce

Ingredience

    8 filetů pstruha
    šťáva z 1 citronu
    sůl
    pepř
    200 g zakysané smetany
    200 ml ryzlinku
    3 lžíce mouky
    40 g másla
    4 lžíce oleje
    4 žloutky

Doporučená příloha - vařené nebo pečené brambory.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 2

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze