Polévka z okouna

Suroviny:

-250 g okouna-
-40 g másla-
-3 lžíce hl. mouky-
-125 ml kyselé smetany-
-2 žloutky-
-1 cibule-
-1/2 petržele-
-1/4 celeru-
-4 zrnka pepře-
-4 zrnka nového koření-
-2 bobkové listy-
-1 a 1/2 l vody-
-petrželová a celerová nať-
-sůl-

Rybí knedlíčky:

-500 g rybího filé-
-2 rohlíky-
-1 cibule-
-20 g másla-
-1/2 vejce-
-mletý pepř-
-sůl-

Postup:

Nejprve povaříme cibuli, petržel a celer s pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Později do vývaru vložíme rybí filé z okounů a dále vaříme 45 minut.
Mezitím si připravíme rybí knedlíčky. Pečivo namočené v mléce důkladně vymačkáme, rozmícháme s máslem, vejcem a umletým filém. Osolíme, opepříme a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Jestliže je hmota příliš řídká, zahustíme jí strouhankou, je-li příliš hustá zředíme jí rozpuštěným máslem. Z hmoty vypracujeme podlouhlé knedlíčky.
Polévku přecedíme, vývar znovu uvedeme do varu, vhodíme rybí knedlíčky a 5 min. povaříme.Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, přidáme jí do rybí polévky a 10-15 min. povaříme.Ochutíme kyselou smetanou, osolíme a opatrně přelijeme rozšlehané žloutky. Přidáme na drobno rozsekanou petrželovou a celerovou nať



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze