Pikantní rybí pomazánka
Pomazánky z ryb jsou chutné a oblíbené. Většinou je připravujeme z konzervovaných ryb, ale dají se připravit i ze zapomenuté porce ryby, která zůstala po vydatném obědě. V této pomazánce sýr dodává smetanovou hebkost a křen přidává svoji říznost a chuť.
Suroviny:
-250 g pečené ryby-
-100 g taveného smetanového sýra-
-strouhaný křen-
-30 ml kečupu-
-10 g hořčice-
-50 g másla-
-pepř-
-sůl-
Postup:
Rybí maso zbavíme kůže, vykostíme a nasekáme je nadrobno. Smetanový sýr utřeme se změklým máslem do zpěnění, přidáme jemně nastrouhaný křen, hořčici a kečup. Promícháme a ochutmíme pepřem a solí podle vlastní chuti. Nakonec vmícháme usekané rybí maso a mažeme na chléb, jednohubky nebo chlebíčky.
Suroviny:
-250 g pečené ryby-
-100 g taveného smetanového sýra-
-strouhaný křen-
-30 ml kečupu-
-10 g hořčice-
-50 g másla-
-pepř-
-sůl-
Postup:
Rybí maso zbavíme kůže, vykostíme a nasekáme je nadrobno. Smetanový sýr utřeme se změklým máslem do zpěnění, přidáme jemně nastrouhaný křen, hořčici a kečup. Promícháme a ochutmíme pepřem a solí podle vlastní chuti. Nakonec vmícháme usekané rybí maso a mažeme na chléb, jednohubky nebo chlebíčky.