Pikantní líni
Suroviny:
-2 celí líni-
-2 lžíce plnotučné hořčice-
-3 lžíce strouhanky (nebo drcených kukuřičných lupínků)-
-20 g másla-
-chilli-
-mletý černý pepř-
-sůl-
-citronová šťáva-
-olej na smažení-
Příprava:
Očištěné líny seřízneme na filátka, osolíme a osmažíme z obou stran na oleji. Hořčici smícháme s chilli, pepřem a storuhankou. Tuto směs natřeme z jedné strany na osmažené filety, pokapeme citronovou šťávou, poklademe plátky másla a zapečeme pod grilem dokřupava. Podáváme s chlebem, ozdobené citronovými plátky.
-2 celí líni-
-2 lžíce plnotučné hořčice-
-3 lžíce strouhanky (nebo drcených kukuřičných lupínků)-
-20 g másla-
-chilli-
-mletý černý pepř-
-sůl-
-citronová šťáva-
-olej na smažení-
Příprava:
Očištěné líny seřízneme na filátka, osolíme a osmažíme z obou stran na oleji. Hořčici smícháme s chilli, pepřem a storuhankou. Tuto směs natřeme z jedné strany na osmažené filety, pokapeme citronovou šťávou, poklademe plátky másla a zapečeme pod grilem dokřupava. Podáváme s chlebem, ozdobené citronovými plátky.