Perkelt z kapra.
Suroviny:
• 4 porce kapra
• sůl
• 1 cibule
• 3 papriky
• 3 velká rajčata
• 3 lžíce másla nebo sádla
• sladká paprika
• 1 lžíce rajského protlaku
• 250 ml zeleninového vývaru (nemusí být)
Postup:
Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme stopek a jádřinců, pokrájíme na nudličky, rajčata rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
V hrnci rozehřejeme máslo, porce kapra na něm z obou stran opečeme a odložíme na talíř.
Do zbylého tuku nasypeme cibuli, orestujeme ji, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme pokrájenou zeleninu, rajský protlak, porce kapra, podlijeme vývarem nebo vodou, zakryjeme pokličkou a podusíme na mírném ohni asi 15- 20 minut.
• 4 porce kapra
• sůl
• 1 cibule
• 3 papriky
• 3 velká rajčata
• 3 lžíce másla nebo sádla
• sladká paprika
• 1 lžíce rajského protlaku
• 250 ml zeleninového vývaru (nemusí být)
Postup:
Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme stopek a jádřinců, pokrájíme na nudličky, rajčata rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
V hrnci rozehřejeme máslo, porce kapra na něm z obou stran opečeme a odložíme na talíř.
Do zbylého tuku nasypeme cibuli, orestujeme ji, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme pokrájenou zeleninu, rajský protlak, porce kapra, podlijeme vývarem nebo vodou, zakryjeme pokličkou a podusíme na mírném ohni asi 15- 20 minut.