Perkelt z kapra.

 Suroviny:

    • 4 porce kapra
    • sůl
    • 1 cibule
    • 3 papriky
    • 3 velká rajčata
    • 3 lžíce másla nebo sádla
    • sladká paprika
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 250 ml zeleninového vývaru (nemusí být)

    Postup:

 Porce kapra omyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme stopek a jádřinců, pokrájíme na nudličky, rajčata rozpůlíme a nakrájíme na plátky.
V hrnci rozehřejeme máslo, porce kapra na něm z obou stran opečeme a odložíme na talíř.
Do zbylého tuku nasypeme cibuli, orestujeme ji, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme pokrájenou zeleninu, rajský protlak, porce kapra, podlijeme vývarem nebo vodou, zakryjeme pokličkou a podusíme na mírném ohni  asi 15- 20 minut.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze