Pečený pstruh po Mexicku
Suroviny:
-4 pstruzi, každý asi 225 g-
-4 jemně pokrájené šalotky-
-2 zelené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané-
-1-2 červené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané-
-1 malá žlutá paprika, zbavená semínek a pokrájená-
-1 malá červená paprika, zbavená semínek a pokrájená-
-1 svazeček čerstvé natě koriandru-
-2 lžičky moučkového cukru-
-1 lžíce citrónové šťávy-
-1 lžíce bílého vinného octa-
-sůl-
-pepř-
-čerstvý koriandr na ozdobení-
-listy hlávkového salátu-
Postup :
Předehřejte troubu na 180 °C. Pstruhy omyjte a osušte kuchyňským papírem (papírovým ubrouskem). Osolte je, opepřete a dejte do nich několik koriandrových lístků. Ryby poskládejte vedle sebe do zapékací mísy a posypte je pokrájenými šalotkami, paprikami a chilli papričkami. V misce smíchejte citrónovou šťávu s cukrem a octem. Pstruhy touto šťávou přelijte. Zapékací mísu přikryjte a zapékejte 30 minut, dokud ryby nezměknou a maso nezmatní. Pstruhy po upečení vyjměte a nechte okapat. Rozdělte je na zahřáté talíře a polijte vypečenou šťávou.
Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s hlávkovým salátem a směsí fazolí s rýží.
-4 pstruzi, každý asi 225 g-
-4 jemně pokrájené šalotky-
-2 zelené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané-
-1-2 červené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané-
-1 malá žlutá paprika, zbavená semínek a pokrájená-
-1 malá červená paprika, zbavená semínek a pokrájená-
-1 svazeček čerstvé natě koriandru-
-2 lžičky moučkového cukru-
-1 lžíce citrónové šťávy-
-1 lžíce bílého vinného octa-
-sůl-
-pepř-
-čerstvý koriandr na ozdobení-
-listy hlávkového salátu-
Postup :
Předehřejte troubu na 180 °C. Pstruhy omyjte a osušte kuchyňským papírem (papírovým ubrouskem). Osolte je, opepřete a dejte do nich několik koriandrových lístků. Ryby poskládejte vedle sebe do zapékací mísy a posypte je pokrájenými šalotkami, paprikami a chilli papričkami. V misce smíchejte citrónovou šťávu s cukrem a octem. Pstruhy touto šťávou přelijte. Zapékací mísu přikryjte a zapékejte 30 minut, dokud ryby nezměknou a maso nezmatní. Pstruhy po upečení vyjměte a nechte okapat. Rozdělte je na zahřáté talíře a polijte vypečenou šťávou.
Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s hlávkovým salátem a směsí fazolí s rýží.