Pangasius na řecký způsob

Suroviny:

-60 dkg filetů ryby pangasius
-2 lžíce oleje
-3 větší stroužky česneku
-1 větší cibule
-4 až 6 rajčat
-5 dkg másla
-1/2 citrónu
-sůl podle chuti
-1/4 trochu pepře
-1 lžíce sušeného oregána
-1 lžíce petrželky (já dala pažitku 2 lžíce)
-tvrdý sýr podle chuti

Postup:

Na pekáčku ve kterém budeme péct rybu (nebo na pánvi a pak to přesypeme) zpěníme na oleji nakrájenou cibulku, rozsekaný česnek, petrželku a oregáno. Mícháme krátce, aby česnek nezhořkl. Směs rozložíme na pekáčku a na ní poklademe filety, které jsou rozmrzlé, osušené, osolené a pokapané citr. šťávou z obou stran
Na čtvrtky si nakrájíme 4 - 6 rajčat a ta položíme na filety. Rajčata ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme ještě na plátky nakrájené máslo, přiklopíme a dáme péct do trouby na 180 - 200 st. Pečeme asi 35 minut.
Měla jsem v pekáčku hodně šťávy a tak jsem ke konci dala pryč víko, nastrouhala na filety tvrdý sýr a nechala zčervenat. Hlavně si tu šťávu nenechte vypéct všechnu. Pamatujte, že jí budeme potřebovat dost na polití brambor nebo rýže.
Tahle dávka je pro čtyři osoby.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze