Maďarské rybí karbanátky

Kapří karbanátky jsou tradičním maďarským předkrmem podávaným již v 17. století, a jak je vidět, svoji popularitu si udržel dodnes. Zkuste vyměnit českou klasiku masových karbanátků za klasiku maďarskou. Určitě vás nezklame.

Suroviny:

-400 g kapra filet bez kostí (nahradit můžete i filé z tresky)-
-1 rohlík-
-50 ml mléka-
-1 hrst jemně sekané petrželové natě-
-sůl-
-čerstvě mletý černý pepř-

trojobal:

-100 g hladké mouky-
-2 vejce-
-250 g strouhanky-
-olej na smažení-

na ozdobu:

-1 svazek petrželové natě na osmažení-
-sladká paprika na posypání-
-2 citrony na ozdobu a pokapání-

Postup:


Rohlík natrháme na kousky a navlhčíme mlékem. Rybí maso semeleme nebo nasekáme najemno a smícháme s navlhčeným rohlíkem, vejcem, jemně sekanou petrželovou natí, solí a pepřem.
Z těsta tvarujeme válečky cca 7 cm dlouhé a 3 cm široké, obalíme v trojobalu? (1.mouka, 2. rozšlehané vejce, 3. strouhanka) a smažíme dozlatova.
Petrželovou nať rozdělíme na jednotlivé části a prudce a krátce orestujeme v oleji a na ubrousku necháme okapat.
Karbanátky pokapeme citrónovou šťávou, posypeme mletou sladkou paprikou a smaženou petrželovou natí


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 2

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze