Lívance se pstruhem

Suroviny:

    * 2 pstruzi
    * sůl
    * 2 citrony
    * 100 g plátků anglické slaniny
    * 300 ml kefíru
    * 2 vejce
    * 200 g hladké mouky
    * 1 lžička prášku do pečiva
    * 50 g másla
    * 1 zakysaná smetana
    * 1 stroužek česneku
    * 1 lžíce majonézy
    * pažitka

    Postup:

 Omyté a vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme. Do jejich vnitřku vložíme plátky    z jednoho citronu, poklademe je plátky slaniny, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut.
Prošleháme kefír s vejci a přilijeme je do mísy s moukou, solí a práškem do pečiva, přidáme rozpuštěné  máslo a promícháme.
 Z těsta upečeme na pánvi na rozehřátém oleji 12 lívanců.
Upečenou rybu rozebereme na větší kousky. Na jednu porci vezmeme tři lívance, naplníme je kousky upečené ryby, plátky opečené slaniny a podáváme se zakysanou smetanou, smíchanou s rozdrceným česnekem a jednou lžící majonézy. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze