Kapr ve studené houbové omáčce
Suroviny:
-4 porce kapra-
-100g nakládaných hub-
-2 rajčata-
-kelímek šlehačky-
-na vývar 3 lžíce octa-
-400ml vody-
-1/2 lžičky nového koření-
-1/2 lžičky celého pepře-
-1 bobkový list-
-lžička soli-
-citrón-
Postup:
Porce ryby uvaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10-15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout. Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili vyšleháním šlehačky se špetkou soli, smícháním s nadrobno nakrájenými rajčaty a houbami. Jednotlivé porce ozdobíme plátkem citrónu. Podává se chlazené.
Přílohy:
pečivo
-4 porce kapra-
-100g nakládaných hub-
-2 rajčata-
-kelímek šlehačky-
-na vývar 3 lžíce octa-
-400ml vody-
-1/2 lžičky nového koření-
-1/2 lžičky celého pepře-
-1 bobkový list-
-lžička soli-
-citrón-
Postup:
Porce ryby uvaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10-15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout. Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili vyšleháním šlehačky se špetkou soli, smícháním s nadrobno nakrájenými rajčaty a houbami. Jednotlivé porce ozdobíme plátkem citrónu. Podává se chlazené.
Přílohy:
pečivo