Kapr smažený ala čína

Suroviny:

-6 porcí kapra
-2 vejce
-hladká mouka
-škrob
-sůl
-1 dl sójové omáčky
-olej na smažení
-1 pórek, cukr
-citrónová šťáva
-6 feferonek
-šálek vývaru z masoxu
-sklenka dezertního vína
-vegeta.

Postup:

Z poloviny sójové omáčky, vajec, studené vody, hladké mouky a škrobu si připravíme hustší těstíčko, ve kterém porce osoleného, staženého a vykostěného kapra máčíme a v horkém oleji usmažíme a necháme okapat. Na malém množství oleje osmahneme pórek nakrájený na plátky, přidáme cukr, citrónovou šťávu, vegetu, víno, sekané feferonky a zbytek sójové omáčky. Prohřejeme a dochutíme. Připravenou směsí přeléváme usmažené porce kapra. Zdobíme petrželkou a plátkem citrónu.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze