Kapr po maďarsku

Suroviny:

-1 kapr-
-100g anglické smetany-
-1 cibule-
-2 lžíce hladké mouky-
-3 lžíce másla-
-100g brambor uvařených ve slupce-
-250ml kysané smetany-
-sklenička sterilovaného leča-
-sůl-

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi pekáček dobře vymaštěný máslem. Na brambory rozložíme porce osoleného kapra, do nichž jsme udělali zářez a vložili tam plátek slaniny. Rybu obložíme kolečky cibule a na nudličky nakrájeným zbytkem slaniny. Pokapeme zbytek másla a dáme do trouby péct. Asi po 10 minutách pečení zalijeme smetanou, v níchž jsme rozkvedlali mouku. Nakonec přelijeme lečem a necháme dopéct doměkka.

Přílohy:

brambory

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze