Kapr na Zvolenský způsob

Suroviny:

-600g očištěný a vykostěný kapr-
-200g žampionů-
-100g hladké mouky-
-100g oleje-
-20g čerstvého kopru-
-50g cibule-
-2dl smetany-
-1 citrón-
-1 lžička cukru-
-sůl-

Postup:

Očištěného a umytého kapra nakrájíme na porce a z obou stran opečeme dorůžova. Do vypečeného omastku přidáme mouku, podlijeme vodou a smetanou a povaříme. Do procezené šťávy přidáme kopr a na cibuli osmažené žampiony. Dochutíme citrónem. Porce kapra podáváme přelité bílou žampiónovou omáčkou a ozdobené kolečkem citrónu.

Doporučená příloha:


Vařené brambory, nebo máslové halušky.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze