Kapr na česneku 2
Suroviny:
-Jeden středně velký kapr s kůží, naporcovaný na podkovy
-1/8 másla
-6-8 stroužků česneku
-uzená sladká paprika (postačí ale i běžná sladká paprika)
-sůl
-voda
-špetka nasekané čerstvé petrželky nebo pažitky.
Postup:
Středně velký pekáč řádně vymažeme máslem, omyté kapří podkovy ze všech stran osolíme
a klademe do pekáče tak, aby všechny porce ležely na jeho dně. Stroužky česneku utřeme na pastu a porce kapra jí důkladně potřeme (česnekem není třeba šetřit). Poté porce kapra jemně zasypeme uzenou sladkou paprikou a obložíme je kousky másla. Ani máslem nešetříme, čím je ho více, tím lepší bude vypečená šťáva. Porce zalijeme vodou (do výšky porcí) a pekáč vložíme do středně rozpálené trouby. Po dobu přípravy (asi 30 minut) není třeba maso podlévat, ani ho otáčet či jinak upravovat. Hotové porce kapra podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou nebo pažitkou.
-Jeden středně velký kapr s kůží, naporcovaný na podkovy
-1/8 másla
-6-8 stroužků česneku
-uzená sladká paprika (postačí ale i běžná sladká paprika)
-sůl
-voda
-špetka nasekané čerstvé petrželky nebo pažitky.
Postup:
Středně velký pekáč řádně vymažeme máslem, omyté kapří podkovy ze všech stran osolíme
a klademe do pekáče tak, aby všechny porce ležely na jeho dně. Stroužky česneku utřeme na pastu a porce kapra jí důkladně potřeme (česnekem není třeba šetřit). Poté porce kapra jemně zasypeme uzenou sladkou paprikou a obložíme je kousky másla. Ani máslem nešetříme, čím je ho více, tím lepší bude vypečená šťáva. Porce zalijeme vodou (do výšky porcí) a pekáč vložíme do středně rozpálené trouby. Po dobu přípravy (asi 30 minut) není třeba maso podlévat, ani ho otáčet či jinak upravovat. Hotové porce kapra podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou nebo pažitkou.