Kapr na červeném víně
Suroviny:
-600 g filátek z kapra, sůl
-pepř
-citron na zakápnutí ryby
-olivový olej na pokapání ryby
-50 g švestkových povidel
-150 ml kvalitního červeného vína
-15 g vlašských ořechů
-15 g mandlí, (oloupané půlky)
-40 g sušených vypeckovaných švestek (nakrájených na půlky)
-hoblina citrónové kůry
-špetka tymiánu
-špetka cukru.
Postup:
Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Filety kapra opečeme na pánvi na oleji kůží dolů, jakmile jsou téměř hotové, vyjmeme je a dáme stranou. Do stejné pánvičky k oleji přidáme švestková povidla, víno, dobře promícháme, přidáme vlašské ořechy, sušené švestky a půlky loupaných mandlí, dochutíme solí a cukrem, pepřem, tymiánem. Necháme projít varem a vložíme zpět kapří filety kůží dolů a krátce podusíme až je maso zcela hotové.
-600 g filátek z kapra, sůl
-pepř
-citron na zakápnutí ryby
-olivový olej na pokapání ryby
-50 g švestkových povidel
-150 ml kvalitního červeného vína
-15 g vlašských ořechů
-15 g mandlí, (oloupané půlky)
-40 g sušených vypeckovaných švestek (nakrájených na půlky)
-hoblina citrónové kůry
-špetka tymiánu
-špetka cukru.
Postup:
Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Filety kapra opečeme na pánvi na oleji kůží dolů, jakmile jsou téměř hotové, vyjmeme je a dáme stranou. Do stejné pánvičky k oleji přidáme švestková povidla, víno, dobře promícháme, přidáme vlašské ořechy, sušené švestky a půlky loupaných mandlí, dochutíme solí a cukrem, pepřem, tymiánem. Necháme projít varem a vložíme zpět kapří filety kůží dolů a krátce podusíme až je maso zcela hotové.