Candát pečený se smetanou
Suroviny:
4 candáti
50 g másla
50 g cibule
petrželka
1/2 bobkového listu
1 špetka tymiánu
1 1/2 dl smetany
2 žloutky
5 lžic bílého vína
citrónová šťáva
sůl
4 candáti
50 g másla
50 g cibule
petrželka
1/2 bobkového listu
1 špetka tymiánu
1 1/2 dl smetany
2 žloutky
5 lžic bílého vína
citrónová šťáva
sůl
Postup:
Porce candáta pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Na vymaštěnou pánev rozložíme polovinu jemně nakrájené cibule, kterou posypeme usekanou petrželkou, kořením, přidáme osolené porce ryb a vše zalijeme vínem. Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Porce necháme odkapat, vložíme do vymaštěné zapékací misky, posypeme drobně nakrájenou cibulí, zalijeme 1 dl horké smetany a podusíme v troubě 3 minuty. Ve zbývající smetaně rozkvedláme žloutky a sůl, nalijeme na porce candáta a zapečeme v troubě, až žloutky ve směsi ztuhnou. Podáváme s vařenými brambory a s dílky citronu.