Bílá rybí polévka po záhorácku

Suroviny:

-Kapr (1200g)
-kořenová zelenina (50g karotka, 50g kedlubna, 50g celeru, 50g petržel, 50g cibule)
-30g sterilovaný hrášek-
-50g hladké mouky-
-30g oleje-
-30g másla-
-1dl smetana-
-1 veka-
-1 citrón-
-sůl-
-nové koření-
-muškátový květ-

Postup:

Kapra vykucháme, vykostíme, očistíme. Hlavu, kosti a koření vaříme asi 1 hodinu ve 2l vody. Potom přidáme zeleninu a ještě 30 minut povaříme. Vývar procedíme, zahustíme světlou jíškou a zjemníme smetanou. Uvařenou zeleninu nakrájíme na nudličky a společně s kousky masa vložíme do polévky. Ještě 10 minut povaříme. Před dokončením přidáme petrželovou nať a dochutíme citrónem a muškátovým květem.

Doporučená příloha:

Na kostky nakrájená a na másle opečená veka.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze