Zapečený pangasius
Suroviny:
-Rybí filé Pangasius
-mražená zelenina (s úspěchem používám čínskou směs)
-3-4 vejce
-tvrdý sýr
-sůl
-koření podle vlastní chuti a fantazie
-máslo,
-prášek do pečiva
-strouhanka
-mléko, vše přiměřeně k danému množství.
Postup:
Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného a okořeněného rybího filé a posypeme mraženou zeleninovou směsi, kterou můžeme mírně osolit nebo okořenit (podle použitého sýru). Další vrstvu tvoříme nahrubo nastrouhaným sýrem, u mě zatím vede uzený.
Vše "zamázneme" směsi z rozkvedlaných vajec, mléka, soli, prášku do pečiva (pokud dělám menší množství v zapékací míse, dávám pouze 1/2 prášku) a strouhanky. Konzistence by měla být středně hustá.
Dáme zapéct při teplotě 200 stupňů asi na 30 minut.
-Rybí filé Pangasius
-mražená zelenina (s úspěchem používám čínskou směs)
-3-4 vejce
-tvrdý sýr
-sůl
-koření podle vlastní chuti a fantazie
-máslo,
-prášek do pečiva
-strouhanka
-mléko, vše přiměřeně k danému množství.
Postup:
Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného a okořeněného rybího filé a posypeme mraženou zeleninovou směsi, kterou můžeme mírně osolit nebo okořenit (podle použitého sýru). Další vrstvu tvoříme nahrubo nastrouhaným sýrem, u mě zatím vede uzený.
Vše "zamázneme" směsi z rozkvedlaných vajec, mléka, soli, prášku do pečiva (pokud dělám menší množství v zapékací míse, dávám pouze 1/2 prášku) a strouhanky. Konzistence by měla být středně hustá.
Dáme zapéct při teplotě 200 stupňů asi na 30 minut.