Tuňákové karbanátky
Suroviny:
-10 slaných krekrů-
-200 g sterilované kukuřice-
-1 malá cibule-
-6 lžic majonézy-
-šťáva z půlky citrónu-
-100 g mraženého hrášku-
-400 g konzervovaného tuňáka-
-1 lžíce slunečnicového oleje-
-sůl a pepř-
Příprava:
Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robou i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, hmotu rozdělíme na 8 dílů a vytvarujeme rybí karbanátky, které smažíme na oleji dozlatova.
Přílohy:
Podáváme s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.
-10 slaných krekrů-
-200 g sterilované kukuřice-
-1 malá cibule-
-6 lžic majonézy-
-šťáva z půlky citrónu-
-100 g mraženého hrášku-
-400 g konzervovaného tuňáka-
-1 lžíce slunečnicového oleje-
-sůl a pepř-
Příprava:
Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robou i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, hmotu rozdělíme na 8 dílů a vytvarujeme rybí karbanátky, které smažíme na oleji dozlatova.
Přílohy:
Podáváme s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.