Trácký gjuveč z ryb

Suroviny:

-1kg ryb-
-100 ml oleje-
-mrkev-
-celer-
-0,5kg paprik-
-200g rajčat-
-150g cibule-
-150g rýže-
-zelená petržel-
-citrón-
-sůl-
-pepř na ochucení-

Postup:

Do horkého tuku postupně vkládáme a pečeme nadrobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev, papriku, kousky rajčat a rýži. Vše zalijeme bujónem z ryb nebo teplou vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 10-15 minut, poté vsypeme do zapékací misky. Poklademe kousky očištěné, omyté a osolené ryby. Jídlo pečeme v troubě asi třicet minut. Podáváme posypané nakrájenou zelenou petrželí a mletým pepřem. Zvlášť podáváme kousky nakrájeného citrónu.


 


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze