Štěpánská rybí huspenina
Suroviny:
-1,5kg sladkovodních ryb-
-2 mrkve-
-1 bobkový list-
-10 celých pepřů-
-5 kuliček nového koření-
-kyselé okurky-
-250g sterilovaného hrášku-
-želatinu-
Postup:
Do 2 litrů osolené a slabě okyselené vody přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření, ryby a mrkev a povaříme. Když je maso měkké, vybereme ho, zbavíme kůže a kostí, polovinu umeleme a polovinu pokrájíme. Mrkve rovněž pokrájíme, přidáme 3-4 pokrájené okurky, hrášek a vše promícháme s vývarem, který jsme ještě dochutili solí, pepřem, citrónem a cukrem a vněmž jsme opatrně rozpustili 150g želatiny (bez vaření),necháme ztuhnout ve vhodné formě.
-1,5kg sladkovodních ryb-
-2 mrkve-
-1 bobkový list-
-10 celých pepřů-
-5 kuliček nového koření-
-kyselé okurky-
-250g sterilovaného hrášku-
-želatinu-
Postup:
Do 2 litrů osolené a slabě okyselené vody přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření, ryby a mrkev a povaříme. Když je maso měkké, vybereme ho, zbavíme kůže a kostí, polovinu umeleme a polovinu pokrájíme. Mrkve rovněž pokrájíme, přidáme 3-4 pokrájené okurky, hrášek a vše promícháme s vývarem, který jsme ještě dochutili solí, pepřem, citrónem a cukrem a vněmž jsme opatrně rozpustili 150g želatiny (bez vaření),necháme ztuhnout ve vhodné formě.