Rybník Příkop


Rybník se nachází v centru obce Pičín v areálu společnosti Kolařík Hluboš, spol s r.o. Leží cca 60 km jihozápadně od Prahy.
nachytano.cz
Rozloha rybníka je cca 2 ha. Chytá se pouze z jedné strany rybníka, druhá strana je zarostlá souvislým pásem křovin a je nepřístupná. Dno rybníka je, převážně bahnité, pouze místy písčité. Profil dna je plochý s nevýraznou příkopovou prohlubní (odtud pojmenování "Příkop") bývalého koryta vedoucí od vpusti k hrázi. Hloubka se pohybuje od 1 m (u přítoku) do cca 3 m (u hráze). Naprostá většina plochy dna je bez vázek. Příbřežní partie jsou z velké části zarostlé křovinami s převislými větvemi nad vodu, zasahují sem i kořeny a vytváří ideální úkryty pro ryby.

Nachází se zde 5-7 lovných stanovišť přirozeného i umělého (dřevěné posedy) charakteru. Parkování je možné v areálu firmy ve vzdálenosti 50 - 100 m od vody. Bivakování je možné přímo u vody. V areálu firmy je možno zajistit ubytování pro 8 rybářů. Potraviny je možno nakoupit přímo v obci Pičín (cca 300 m od vody).

Tato voda Vám připraví mnoho rybářských zážitků a překvapení. Rybník je velmi dobře zarybněn kapry a amury, dále jsou zde vysazeni sumci, štiky a candáti. Vyskytuje se zde i okoun a bílá ryba. Průměrná velikost většiny kaprů se pohybuje mezi 2 - 5 kg, trofejní kapři v kategorii 10 - 15 kg jsou zastoupeni v počtu cca 15 ks. Obsádka rybníka je každoročně doplňována.


Pravidla lovu a cena

Každý lovec je povinen na místě udržovat pořádek. Je zakázáno ponechávat odpadky na břehu a nebo je odhazovat do vody.
Zakazuje se jakékoliv poškozování porostů, břehových linií a vodních staveb (posedy).
Doba lovu je individuální - po domluvě se správcem nebo majitelem.
Počet prutů - dva, opatřený každý maximálně dvěma návazci.
Povolené způsoby lovu - položená, plavaná, feeder.
Povinná výbava - vyprošťovač háčků (peán, pinzeta, klíšťky), podběrák s jemnou síťkou.
Při zacházení s úlovky se vyžaduje maximální opatrnost, menší úlovky se musí vyháčkovat přímo ve vodě, větší za pomoci podběráků. V případě ponechání ryby je nutno ji nachytano.czpřechovávat v prostorném vezírku nebo ji ihned usmrtit.
Provozovatel nenese zodpovědnost za škody na zdraví návštěvníků areálu, které si způsobili vlastní neopatrností, přeceněním svých schopností, fyzických možností, či porušením techto pravidel.
Období lovu – od rozmrznutí do 15. listopadu.

Ostatní ustanovení:

    rybář je povinen příjezd oznámit majiteli nebo jeho zástupcům,

    lovit je možno jen na vyznačených místech,

    minimální lovná míra kapra je 45 cm,

    ryby nad 60 cm musí být šetrně vráceny do vody,

    automobil musí být zaparkován jen na vyznačených místech,

    jakékoliv porušení předpisu bude potrestáno vykázáním z loviště bez vrácení poplatku.

Cena povolenky na 1 den: 500,- Kč (v ceně je započítán 1 kapr).


Kontakt

Vlastník:
Kolařík Hluboš, spol. s r.o. 262 25 Pičín 1

Rezervace, povolenky:
Ing. Miroslav Kupka Tel.: 602 846 501
Miroslav Kupka ml. Tel. 775 621 199

Pokud jste na jmenovaném revíru byli rybařit, prosím o komentář, jak jste byli spokojeni. Pomůže to dalším rybářům při výběru revíru.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 2

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze