Rybník Havránek

Jedná se o soukromý rybník o výměře 1,5 ha. Rybník se nachází kousek od obce Sukorady směr Dlouhá Lhota a je asi 8 km od Mladé Boleslavi směr Jíčín. Sportovní nachytano.czrybolov lze provádět celoročně. V měsících květen, červen, červenec a září je možno rybařit nonstop 24 hodin denně.
Revír je určen pro širokou rybářskou veřejnost. Je bohatě zarybněn především kapry včetně trofejních kusů jeseteru dále pak amury, štikami, sumci,líny. Na revíru je také možno stanovat.  Na rybníku je stálá obsluha a prodej povolenek je zajišťován přímo na místě.
Velkou devízou rybníku Havránek  je umístění v nádherném a klidném zalesněném prostředí. Příjezdová cesta vede až k rybníku a přímo u rybníku se nachází parkoviště a stánek s občerstvením v pevném i tekutém stavu.

 Ceny povolenek
Chyť a pusť denní povolenka -  200Kč
Noční rybolov  - 300kč
Nonstop 24hodin  -  350Kč
Děti do 15 let - 100kč
Sezóní povolenka chyť a pusť - 3.500Kč
každá další udice udici - 100Kč

Rybařit smí pouze ten kdo má zakoupenou povolenku pro lov na rybniku Havránek.
Možnost pronájmu celého rybníku pro soukromé akce! 24hod=5000Kč

 Rybářský řád rybníku Havránek

» Povolenka po ukončení rybolovu musí být vrácena obsluze revíru.
» Lovící provádí rybolov na vlastní nebezpečí.
» Od 1.1. do 15.6. jsou hájeny tyto druhy ryb : štika obecná, okoun. Celoročně je hájen jeseter, lín, kapr koi a jelec jesen.
» Vodě se nesmí vracet tyto druhy ryb: karas a cejn.
» Loví se na dvě udice (pokud si lovící nezakoupí povolenku na tři pruty a více) s jedním návazcem s jednoháčkem  bez protihrotu. Přičemž smí chytat pouze ten kdo má zakoupenou platnou povolenku  pro sportovní revír ,,RYBNÍK HAVRÁNEK"  Sukorady .
» Minimální vzdálenost mezi lovícími je stanovena na 3m. Lovící je povinen provádět rybolov tak, aby neomezoval v lovu ostatní rybáře.
» Je zakázáno na celém revíru rozdělávání ohňů. Mimo komerčně vyráběných grilů.(v žádném případě nesmí docházet k vypalování ploch revíru).
» Denní doba rybolovu je stanovena takto: listopad až únor 8 - 17 hod., březen, duben, nachytano.czříjen 7 - 20 hod., květen až září 7 - 20 hod. (v těchto měsících je možno chytat 24 hodin denně).
» Na místo je povoleno zavážet rybářské nářadí a potřeby ručními vozíky.
» Rybář je povinen na revíru udržovat pořádek a čistotu. Je zakázáno ponechávat odpadky na břehu, nebo je odhazovat do vody a rovněž ponechávat odpadky (i zapytlované) přímo na revíru nebo v jeho okolí.
» Dravci se loví pouze na umělé nástrahy a to na jeden návazec s jednoháčkem bez protihrotu.( dva návazce mají povoleny pouze muškaři ). Při přívlači je povoleno lovit jen jedním prutem, přičemž nesmí být nastražen další prut.
» Při ponechání si úlovku je lovec povinen tuto skutečnost zapsat ihned do záznamu s označením délky v centimetrech.
» Ryba uložená ve vezírku se považuje za ponechanou. Je zakázáno vyměňovat ve vezírku uložené ryby za nově chycené. Není povoleno používat společných vezírků a také darovat rybu přímo u vody. Je zakázáno jakékoliv opracovávání ryb přímo na revíru.
» Při vylovení ryby je rybář povinen s ní zacházet šetrně. Při manipulaci s rybou na břehu musí být použita předem navlhčená podložka.( Nešetrné zacházení s rybou může mít za následek nešetrné zacházení s rybářem. ) Ryby, které nelze přivlastnit musí být neprodleně vráceny do vody.Pokud rybář svim jednáním nebo porušením rybářskeho řadu poškodí nebo zpusoby uhyn ryby nebo ryb, je povinen hradít provozovately finanční nahradu v plné výsí i ze spojenými náklady.
» Vjezd motorových vozidel do míst, kde je to zakázáno, bude trestáno odebráním povolenky k lovu.
» Je povoleno vnadit, zavážet nástrahy, ale lovící musí volit místo pro zavážení tak, aby neomezoval v lovu ostatní rybáře.
» Je zakázáno vnadit krví a mléčnými kaly a nedostatečně vařeným hrachem a kukuřicí.
» Je zakázáno lovit z hráze rybníka a označených míst.
» Jeden lovící smí obsadit pouze jedno místo k rybolovu a současně jedno místo ke stanování.
» Povinná výbava: platná povolenka, háčky bez protihrotu, vyprošťovač háčků, podběrák a nachytano.czpodložka pod rybu (lze půjčit na revíru).
Nedodržení jakékoliv části rybářského řádu na sportovním revíru ,, RYBNÍK HAVRÁNEK"  Sukorady, bude řešeno dle závažnosti přestupku domluvou nebo odebráním povolenky k lovu. Lovící provádi lov na vlastní nebezpečí. Lovící musí po vyzvání umožnit provozovately nahlédnutí do zavazadel popřípade vozidla jeli rybář podezdřelí z kádeže ryb.

Rybářský řád - dírky

» Lovící vstupuje na led a provádí rybolov na vlastní nebezpečí.L
» Provozní doba je stanovena od 8.00 do 16.00 hodin.
» Lov je povolen na dvě udice s jedním návazcem a jednoháčkem bez protihrou.
»Pokud rybář svim jednáním nebo porušením rybářskeho řadu poškodí nebo zpusoby úhyn ryby nebo ryb, je povinen uhradít provozovately finanční náhradu v plné výši i ze spojenými náklady.
 » Otvory do ledu se smí pouze vrtat a to buďto vlastním vrtákem nebo zapůjčeným přímo na revíru.
» Rybolov se neprovádí na celé ploše rybníka, ale pouze v sektoru k tomu určenému.
» Ryby se v žádném případě nesmí vytahovat z vody na led.
» Lovící i doprovod je povinen na ledu udržovat pořádek a čistotu.
Nedodržení jakékoliv části rybářského řádu na sportovním revíru ,,RYBNÍK HAVRÁNEK"  Sukorady bude řešeno dle závažnosti přestupku domluvou nebo odebráním povolenky k lovu.

Po předchozích událostech jsme na rybníce Havránek nuceni zavést nová pravidla a opatření. Věnujte proto prosím pozornost následujicím řádkům.

- Lovit se smí pouze na 2 pruty, pokud si lovící nezakoupí povolenku na více prutů!
- Lovící musí po ukončení lovu nechat nahlédnout obsluhu do všech zavazadel, které měl lovící u vody během lovu ryb a to včetně automobilu.
Pokud bude u lovícího nalezena ryba ktera nebude zapsána v rybářském lístku, bude přivolána policie České republiky a udělena pokuta v minimální výši 5 000 Kč.
- Dále byly umístěny na rybník Havránek kamery se záznamem a namátkově bude kontrolován  sekuritní službou .Pokud bude někdo přistižen sekuritní službou nebo obsluhou rybniku Havránek  při neoprávněném lovu bude po přivolání policie České republiky obviněn dle Trestniho zákona č. 40/2009 Sb  § 304/ 1, 2


Tyto pravidla a opatření jsme museli zavést kvůli bezohledným r
nachytano.czybářům.
Děkujeme za pochopení a Petrův Zdar


 Otevřeno

Pondělí      8:00-19:00
Úterý           8:00-19:00
Středa        8:00-19:00
Čtvrtek        8:00-19:00
Pátek          8:00-19:00 (možnost povolenky 24hod)
Sobota       8:00-19:00 (možnost povolenky 24hod)
Neděle       8:00-19:00 (možnost povolenky 24hod)

Kontakt:

Rybník Havránek - Sukorady u Mladé Boleslavi
tel.: +420 775 164 648 / +420774 198635
e-mail: rybnikhavranek@centrum.cz
web: rybník Havránek



Rybolov na rybníku v součastné době je zrušen, při novém zahájení budete zde informováni.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze