Rybí salát z kapra
Kousky z kapra, třeba z ocasní části nebo ze hřbetu nakrájíme na kostičky o velikosti cca 1x2 cm, prosolíme a naložíme do sklenice. Po třech dnech maso vyjmeme a pořádně propereme. Potom jej opět uložíme do sklenice a zalijeme octem.
Maso a ocet dáváváme postupně, aby se ocet dostal ke každému kousku masa rovnoměrně. Po třech dnech maso opět vyjmeme a opláchneme.
Další postup
- nakrájíme cibuli na kolečka, připravíme si bobkový list, nové koření, pepř mletý, pepř celý a postupně vrstvíme. Vždy vrstvu koření s cibulí a vrstvu masa. Takto uložené a proložené maso zalijeme stolním olejem a necháme cca 7 dnů uležet.
Dle našeho názoru se rovněž jedná o "Úžasnou záležitost".
Maso a ocet dáváváme postupně, aby se ocet dostal ke každému kousku masa rovnoměrně. Po třech dnech maso opět vyjmeme a opláchneme.
Další postup
- nakrájíme cibuli na kolečka, připravíme si bobkový list, nové koření, pepř mletý, pepř celý a postupně vrstvíme. Vždy vrstvu koření s cibulí a vrstvu masa. Takto uložené a proložené maso zalijeme stolním olejem a necháme cca 7 dnů uležet.
Dle našeho názoru se rovněž jedná o "Úžasnou záležitost".