Rybí salát z cejnů

 Filety z cejnů prosolíme – dostatečně naskládáme do misky a zalijeme octem – octem nešetříme, filety musí být potopeny a ocet se musí dostat stejnoměrně i do mezivrstev. Jsou-li filety silné ve hřbetu, tak je v této části podélně nařízneme, aby se ocet dostal i na  kostičky. Misku s rybou necháme :
a/ asi 36 hodin – normální teplota (teplota na chodbě domu)
b/ asi 62 hodin – lednička (podle rozložení masa)

Potom slijeme ocet a na rybu nalijeme mléko – asi 2 dcl – mléko do sebe vezme kyselost. Po asi půl hodině rybu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Ryby nařežeme na kousky. Je-li kůže tvrdá, tak ji stáhneme. Nakrájené ryby osolíme, opepříme a promícháme. V míse necháme odležet. Nakrájíme cibuli – na jemnější kousky. Množství dle chuti – přidáme k rybě a promícháme.

Příprava zeleniny :

Zeleninu používáme – Moravanku nebo Hradišťanku. Ta je již ochucená a nemusí se dále kořenit. Zeleninu scedíme a větší kousky rozkrájíme. Dále přidáváme co lednice dá, např. sterilizovaný hrášek, nakládané okurky, naloženou papriku, „kozí rohy", feferonku – POZOR - Moravanka a Hradišťanka už nějakou v sobě má. Zeleninu smícháme s rybím masem a necháme 24 odstát v ledničce. Druhý den slijeme zbytek vody. Majonézu přidáváme do salátu podle množství, které jsme schopni zkonzumovat do 48 hodin od smíchání.
Hotový salát dochutíme – solí, pepřem a necháme v chladu do druhého dne odležet.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 13

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze