Rybí salát s fazolemi

Suroviny:

-1 plechovka červených fazolí nebo 300 g vařených
-300 g ryb (herinků)
-1 velká cibule
-3 rajská jablíčka
-1 velké jablko
-šťáva z půlky citrónu
-trochu kopru a zelené petrželky
-3 kyselé okurky
-3 lžíce vinného octa

Marináda:

-4 lžíce kysané smetany
-3 lžíce majonézy
-1 lžička pikantní hořčice
-2 lžíce octa
-sůl
-bílý pepř
-trochu cukru
-půl svazku zelené petrželky

Příprava:

Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na osminy. Cibuli jemně nakrájíme na kolečka. Okapané herinky nakrájímee na 2 cm proužky. Fazolky z konzervy propláchneme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na kolečka, kopr a petrželku jemně usekáme. Omyté jablko zbavíme jader a nakrájíme na plátky.

Postup:

Nakrájené suroviny dáme do větší skleněné mísy a okyselíme vinným octem. Dáme na jednu hodinu do ledničky. Umícháme marinádu z kyselé smetany, majonézy, octa, sekané petrželky, hořčice, cukru, soli a bílého pepře. K hotovému salátu ji podáváme odděleně. Jako přílohu podáváme bílé pečivo.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 1

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze