Rybí karbanátky s bylinkami

Suroviny:

-1 tvrdá žemle-
-750 g rybího filé-
-2 cibule-
-1 lžíce másla-
-2 lžíce sekané petrželky-
-1 lžíce sekané meduňky-
-1 vejce-
-sůl-
-pepř-
-mletý zázvor-
-strouhanka-
-olej na smažení-

Postup:

Žemli namočíme do vody, vymačkáme a umeleme společně s rybím masem.
Oloupané cibule nadrobno nasekáme a zpě­níme na rozehřátém másle, přidáme nasekané bylinky. Dáme vychladnout a přidáme spolu s vejcem do mletého rybího masa, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a dobře pro­mícháme.
Z hmoty vytvoříme mokrýma rukama kar­banátky, obalíme ve strouhance a lehce přitisk­neme.Karbanátky opečeme z obou stran dozlatova na rozehřátém oleji.

Příloha:

Podáváme s bramboro­vým salátem bez majonézy nebo s bramboro­vou kaší a zeleninovým salátem.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze