Rybí karbanátky s bylinkami
Suroviny:
-1 tvrdá žemle-
-750 g rybího filé-
-2 cibule-
-1 lžíce másla-
-2 lžíce sekané petrželky-
-1 lžíce sekané meduňky-
-1 vejce-
-sůl-
-pepř-
-mletý zázvor-
-strouhanka-
-olej na smažení-
Postup:
Žemli namočíme do vody, vymačkáme a umeleme společně s rybím masem.
Oloupané cibule nadrobno nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle, přidáme nasekané bylinky. Dáme vychladnout a přidáme spolu s vejcem do mletého rybího masa, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a dobře promícháme.
Z hmoty vytvoříme mokrýma rukama karbanátky, obalíme ve strouhance a lehce přitiskneme.Karbanátky opečeme z obou stran dozlatova na rozehřátém oleji.
Příloha:
Podáváme s bramborovým salátem bez majonézy nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
-1 tvrdá žemle-
-750 g rybího filé-
-2 cibule-
-1 lžíce másla-
-2 lžíce sekané petrželky-
-1 lžíce sekané meduňky-
-1 vejce-
-sůl-
-pepř-
-mletý zázvor-
-strouhanka-
-olej na smažení-
Postup:
Žemli namočíme do vody, vymačkáme a umeleme společně s rybím masem.
Oloupané cibule nadrobno nasekáme a zpěníme na rozehřátém másle, přidáme nasekané bylinky. Dáme vychladnout a přidáme spolu s vejcem do mletého rybího masa, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a dobře promícháme.
Z hmoty vytvoříme mokrýma rukama karbanátky, obalíme ve strouhance a lehce přitiskneme.Karbanátky opečeme z obou stran dozlatova na rozehřátém oleji.
Příloha:
Podáváme s bramborovým salátem bez majonézy nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.