Rybí guláš
Suroviny:
-1 kg ryby-
-5 dkg slaniny-
-kousek sádla-
-2 cibule-
-2 lžičky mleté červené papriky-
-sůl-
-tlučený kmín-
-mletý pepř-
-drůbeží vývar-
-hladká mouka-
-nakrájená petrželová nať-
Postup:
Na tento guláš je třeba použít většího rybu, která jde za syrova lépe vykostit.
Vykostěné maso nakrájíme na větší kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme na sádle, přidáme cibuli, nadrobno nakrájenou. Zpěníme a přidáme nakrájenou rybu a prudce opečeme. Potom přidáme papriku, kmín, sůl, mletý pepř a znova opečeme. Podlijeme vývarem a udusíme. Během dušení podléváme málo, aby se maso nevařilo, ale dusilo.
Nakonec zahustíme moukou a ochutíme na petrželovou natí.
-1 kg ryby-
-5 dkg slaniny-
-kousek sádla-
-2 cibule-
-2 lžičky mleté červené papriky-
-sůl-
-tlučený kmín-
-mletý pepř-
-drůbeží vývar-
-hladká mouka-
-nakrájená petrželová nať-
Postup:
Na tento guláš je třeba použít většího rybu, která jde za syrova lépe vykostit.
Vykostěné maso nakrájíme na větší kostky. Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme na sádle, přidáme cibuli, nadrobno nakrájenou. Zpěníme a přidáme nakrájenou rybu a prudce opečeme. Potom přidáme papriku, kmín, sůl, mletý pepř a znova opečeme. Podlijeme vývarem a udusíme. Během dušení podléváme málo, aby se maso nevařilo, ale dusilo.
Nakonec zahustíme moukou a ochutíme na petrželovou natí.