Rybářský koláč
Suroviny:
* olej
* 200 g sýra
* 200 g pangasia
* 1 malá cibule
* 600 g brambor
* 300 g polohrubé mouky
* 50 g másla
* 4 velká vejce
* 1 prášek do pečiva
* sůl
* 200 ml smetany na vaření
* 1 zakysaná smetana
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vymažeme olejem. Nastrouháme sýr. Rybu opláchneme a osušíme, rozkrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi na oleji zpěníme cibulku, přidáme rybu a orestujeme.
Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké oloupeme a 2/3 jich nastrouháme. Z mouky, másla, jednoho vejce, soli, prášku do pečiva a teplých brambor zpracujeme těsto, které vyválíme tak, abychom jím mohli vyložit zapékací mísu.
Na těsto nasypeme polovinu sýra, poklademe kousky opečené ryby, zalijeme smetanou rozmíchanou se zbylými vejci a sýrem.
Koláč poklademe zbylými bramborami nakrájenými na hranolky, potřeme mašlovačkou olejem a pečeme 35-40 minut.
* olej
* 200 g sýra
* 200 g pangasia
* 1 malá cibule
* 600 g brambor
* 300 g polohrubé mouky
* 50 g másla
* 4 velká vejce
* 1 prášek do pečiva
* sůl
* 200 ml smetany na vaření
* 1 zakysaná smetana
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vymažeme olejem. Nastrouháme sýr. Rybu opláchneme a osušíme, rozkrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi na oleji zpěníme cibulku, přidáme rybu a orestujeme.
Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké oloupeme a 2/3 jich nastrouháme. Z mouky, másla, jednoho vejce, soli, prášku do pečiva a teplých brambor zpracujeme těsto, které vyválíme tak, abychom jím mohli vyložit zapékací mísu.
Na těsto nasypeme polovinu sýra, poklademe kousky opečené ryby, zalijeme smetanou rozmíchanou se zbylými vejci a sýrem.
Koláč poklademe zbylými bramborami nakrájenými na hranolky, potřeme mašlovačkou olejem a pečeme 35-40 minut.