Ryba ve vinném těstíčku
Suroviny:
* 1 malá salátová okurka
* 1 svazek ředkviček
* 1 zakysaná smetana
* sůl
* pepř
* 2 vejce
* 200 ml sodovky
* 100 ml bílého vína
* 200 g hladké mouky
* 800 g ryby
* olej
* citron
* 1 hlávkový salát
Postup:
Omytou okurku a ředkvičky nakrájíme na malé kousky, promícháme je se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem.
V misce prošleháme vejce se sodovkou, bílým vínem, moukou a jednou lžičkou soli.
Omytou a osušenou rybu namočíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Podáváme s ředkvičkovým salátem, na plátky nakrájeným citronem a hlávkovým salátem.
* 1 malá salátová okurka
* 1 svazek ředkviček
* 1 zakysaná smetana
* sůl
* pepř
* 2 vejce
* 200 ml sodovky
* 100 ml bílého vína
* 200 g hladké mouky
* 800 g ryby
* olej
* citron
* 1 hlávkový salát
Postup:
Omytou okurku a ředkvičky nakrájíme na malé kousky, promícháme je se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem.
V misce prošleháme vejce se sodovkou, bílým vínem, moukou a jednou lžičkou soli.
Omytou a osušenou rybu namočíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Podáváme s ředkvičkovým salátem, na plátky nakrájeným citronem a hlávkovým salátem.