Ryba vařená s omáčkou a přílohou
Suroviny:
-200g ryby (sumec, pstruh, štika, jeseter)-
-15g mrkve-
-15g cibule-
-10g celeru-
Příloha:
-150g vařených brambor s petrželí nebo 50g a holandské omáčky.-
Očištěnou a umytou rybu nakrájíme na kousky. Marinujeme v soli a citrónové šťávě. Uložíme do chladničky na jednu hodinu. Do studené vody vložíme mrkev, celer nakrájený nadrobno a cibuli nakrájenou nahrubo. Při varu vodu osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Přecedíme a zahříváme do varu, kdy do vody vložíme naporcované kousky ryby a vaříme 10 až 15 minut. Nakonec rybu vytáhneme z bujónu. Uvařenou rybu podáváme s vařenými bramborami s drobně nakrájenou petrželí, zalitou octem nebo citrónovou šťávou anebo olejem a přílohou z rajčat a okurek. Můžeme též podávat s majonézovou, houbovou, rajčatovou nebo holandskou
omáčkou.
-200g ryby (sumec, pstruh, štika, jeseter)-
-15g mrkve-
-15g cibule-
-10g celeru-
Příloha:
-150g vařených brambor s petrželí nebo 50g a holandské omáčky.-
Očištěnou a umytou rybu nakrájíme na kousky. Marinujeme v soli a citrónové šťávě. Uložíme do chladničky na jednu hodinu. Do studené vody vložíme mrkev, celer nakrájený nadrobno a cibuli nakrájenou nahrubo. Při varu vodu osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Přecedíme a zahříváme do varu, kdy do vody vložíme naporcované kousky ryby a vaříme 10 až 15 minut. Nakonec rybu vytáhneme z bujónu. Uvařenou rybu podáváme s vařenými bramborami s drobně nakrájenou petrželí, zalitou octem nebo citrónovou šťávou anebo olejem a přílohou z rajčat a okurek. Můžeme též podávat s majonézovou, houbovou, rajčatovou nebo holandskou
omáčkou.